Skautské středisko Lípa Říčany

29. 8. 2021

Letní tábory říčanských skautů

Vyvrcholením skautského programu jsou vždy letní tábory, kdy máme my i děti možnost zažít to správné dobrodružství.

Po náročném roce s velmi omezenou činností se všechny naše oddíly chystaly na letní tábory. Děti, rodiče ani naše vedoucí neodradila nejistota doby a pečlivě se na tábory připravili. První vyrazili hned na začátku prázdnin mnichovické oddíly na tábořišti v Dublinách u Sedlčan. Po nich zde tábořily 14 dní říčanské světlušky. O jejich táboře se dočtete v dalším čísle Kurýru. Na krásné tábořiště v Krušných horách vyrazili 16. 7. 2021 i naše skautky a skautky. Bohužel se vše zkomplikovalo a kvůli pozitivnímu testu byl hygienou jejich tábor po prvních dnech ukončen. Moc nás to všechny mrzí.

Vlčata tábořila v Měsíčním údolí u Vlašimi, jak se dočtete níže. O programu mladších vlčat se více dočtete v říjnovém Kurýru.

A na rodinný tábor vyrazili i nejmladší účastníci – ti tedy s rodiči. Nejmladšímu účastníkovi nebyl ani rok. Ti tábořili u  Stráže pod Ralskem a moc si užili program, kde je provázel čaroděj Merlin, a zachraňovali pro krále Artuše svatý grál. Všichni malí rytíři a rytířky si tábor moc užili.

UFO v Měčním údolí

Po roce čekání a online schůzek se vlčata v druhé polovině července konečně dočkala a vyrazila na letní tábor do Měsíčního údolí nedaleko Vlašimi. Starší vlčata jela jako tradičně na celých čtrnáct dní, letos jim ale poprvé namísto světlušek dělali první týden jim společnost kolovratští benjamínci, světlušky a vlčata a druhý týden říčanská mladší vlčata.

Všichni – ať už ve stanu strávili týden či dva – si tábor náležitě užili. Kromě her, sportu a skautských programů měl každý oddíl samozřejmě nachystanou i celotáborovou hru: kolovratští zachraňovali vítr omámený zlými skutky, mladší vlčata cestovala časem a starší vlčata hledala pravdu o UFO a mimozemšťanech.

Všichni (děti i vedoucí) odjížděli z tábora unavení, ale spokojení. Každý se naučil něco nového, každý zažil něco, co ještě nikdy předtím nezažil. Bylo to zkrátka jedno velké dobrodružství.

Už teď se těšíme na příští rok.

                                       Vedoucí tábora  Lukáš Pavelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena