Skautské středisko Lípa Říčany

1. 5. 2022

Světlušky našly klíče!

V sobotu 19. 3. se Vážky a Labutě z 5. roje světlušek nadšeně sešly u klubovny. Nadšení bylo na místě - v plánu bylo filmové promítání. Záhy ale vedoucí zjistili, že klíče od klubovny někdo odnesl. Místo klíčů totiž našli jen nesmyslný zašifrovaný vzkaz:
 

Drahé a laskavé!

Šíleně ídeální doba obdivuhodně přeje iluzím. Sabotáže, hádanky, … Lahodné.
Elementární důvody elektrolýzy jsou trochu epochální.

Váháte?  Klíče opustily rozhodně exteriéry šrajtofle, obdivuji vaši ěnergii. Pohledejte. Ale rychle!

Karmínový Uzurpátor.

 

Jistě se vám povede přijít na to, kde jsme po chvíli luštění objevili další šifrovanou zprávu. Ukázalo se, že dostat zpátky klíče nebude jednoduchý úkol. Kromě všemožných šifer si na nás Karmínový Uzurpátor přichystal také poznávání dopravních značek, práci s mapou a cvičení na orientaci ve městě. Když už vše vypadalo beznadějně, dostali jsme na zloděje klíčů telefon. Protože musel odejít do práce a nemohl nám klíče vrátit sám, nechal pro nás vzkaz na záznamníku. Klíč od klubovny jsme našli u zahrady Aizen.

Protože odtud je to do klubovny co by kamenem dohodil, zbylo nám ještě dost času pustit si očekávaný film. Světlušky zhlédly Ponyo z útesu nad mořem od studia Ghibli a pokud jste tento film ještě neviděli, doporučujeme uspořádat domácí promítání.

Moc jsme si spolu celý den užili, nejen závěrečné promítání, ale i předcházející hru po městě. Počasí bylo krásné a šifry a rébusy nám procvičily znalosti před dubnovým Závodem Vlčat a Světlušek. Už se těšíme na další setkání!

Anna Vařeková Barbie

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena