Skautské středisko Lípa Říčany

27. 8. 2022

Prázdniny u říčanských skautů

Letní tábory – vyvrcholení schůzek a výprav, na které se těší každý skaut, skautka, světluška či vlče. Letos u říčanských skautů proběhlo táborů několik.  Vlčata a kolovratští skauti vyrazili na nádherné místo Měsíční údolí u Vlašimi a níže si můžete přečíst jejich článek. V dalším čísle se dozvíte o táboře světlušek v Dublinách či skautů a skautek v Krušných horách.

Skauti vás všechny zvou již na tradiční zářijovou akci – cyklotrophy, která letos proběhne jako putování po Nepálu. Budeme se na vás těšit ve Skautském areálu v sobotu 24. 9. 2022 od 14 hod.

 

Pátrání po faraonově hrobce

 

Po roce čekání se říčanská vlčata v druhé polovině července konečně dočkala a vyrazila na letní tábor do Měsíčního údolí nedaleko Vlašimi. Starší vlčata jela jako tradičně na celých čtrnáct dní s tím, že první týden jim společnost dělali kolovratští benjamínci, světlušky a vlčata a druhý týden říčanská mladší vlčata.

Všichni – ať už ve stanu strávili týden či dva – si tábor náležitě užili. Kromě her, sportu a skautských programů měl každý oddíl samozřejmě nachystanou i celotáborovou hru: kolovratští řešili společně s Sherlockem Holmesem zapeklitý případ, mladší vlčata se stala superhrdiny a svedla souboj s Thanosem a starší vlčata se pod vedením slavného archeologa Howarda Cartera vydala na objevitelskou výpravu za ztracenou hrobkou faraona Tutanchamona.

 

Všichni (děti i vedoucí) odjížděli z tábora unavení, ale spokojení. Každý se naučil něco nového, každý zažil něco, co ještě nikdy předtím nezažil. Bylo to zkrátka jedno velké dobrodružství.

 

Už teď se těšíme na příští rok.

 

Lukáš Pavelka

vedoucí tábora

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena