SKY GYM ŘÍČANY – fitcentrum pro zdravý životní styl

27. 10. 2023

Na vjezdu do Říčan, u kruhového objezdu, vyrostlo několik nových budov. Hned v první z nich vzniká pod taktovkou Vojtěcha a Denisy Holomkových moderní fitcentrum.

Co vás přivedlo na myšlenku otevřít v Říčanech zrovna fitcentrum?

Denisa: Jsem rodilá Říčaňačka a odmala mám velmi pozitivní přístup k pohybu a sportu obecně. Často navštěvuji fitcentra a další sportoviště. A protože není úplně snadné najít místo, kde by bylo možné využít komplexní trénink a zapojit opravdu celé tělo, nebo se naopak jen protáhnout a necítit se přitom nějak nemístně, prožívali jsme v Říčanech již delší dobu nedostatek takového vstřícného prostoru.

Vojtěch: V oblasti fitness se pohybuji již dlouhá léta. Spolu s manželkou v Říčanech pracujeme i bydlíme. Proto pro nás bylo přirozené hledat pro své pohybové aktivity vždy něco přímo tady nebo blízkém okolí. Jsme vděční, že zde žije velké množství lidí, kteří se různým sportům věnují s vysokým nasazením a obětavostí.

Naneštěstí období covidu zamávalo s podnikáním a možnostmi v této oblasti natolik, že mnohé sportovní aktivity pro dospělé i děti z existenčních důvodů musely skončit. Fatální dopady na společnost se podle mého názoru v plné míře teprve projeví. Proto když se ukázala příležitost v podobě pronájmu velkého nového prostoru na dobrém místě, který jsme mohli upravit dle svých představ, rozhodli jsme se po zralé úvaze, že bychom chtěli pro Říčany vytvořit místo, které bude přínosem pro širší skupinu lidí, a nebude jen jakýmsi maskulinním klubem. To znamená že bude otevřené a vstřícné nejen mužům, ale zejména ženám, mládeži a seniorům. Chtěli bychom nabídnout rozmanitý program, např. skupinová kondiční nebo rehabilitační cvičení na bolavá záda, což je vlivem civilizačních návyků dnes jednou z nejčastějších potíží pohybového aparátu. Jinými slovy, naše primární zacílení nebude na profesionální kulturisty, i když i ti si u nás bez problému a nadmíru splní svůj cvičební plán.

Na co konkrétně se tedy můžeme těšit? Co vše ve svém fitcentru plánujete?

Vojtěch: Začnu od strojů, na jejichž výběru jsme si dali hodně záležet. Fitcentrum bude vybavené stroji značek HOIST® a Freemotion, které patří mezi současnou špičku jak provedením, tak funkčními možnostmi. Najdete tu běžecké pásy, vrchařský pás, elektrokola, stoupací schody, chopper, multifunkční věže, kruháče a další. Bonusem je, že budete cvičit s výhledem do krajiny a na otevřené nebe, namísto do zdi, což je benefit, za který jsme moc rádi. Proto jsme za název zvolili právě SKY GYM.

Denisa: Velkou pozornost věnujeme taky výběru trenérů. Rádi bychom, aby nikdo, kdo se k nám vydá poprvé, nezůstal bezprizorně stát, protože si nebude vědět rady, jak se na strojích cvičí, nebo aby dokonce nezačal cvičit tak, že by si ublížil. Vždy by měl být po ruce někdo z personálu nebo trenérů, kteří vám poradí a vysvětlí vše, co je potřeba. Trenéry už máme „poladěné“, ale stále máme prostor pro trenérky, tak pokud o nás teď nějaká čtete, zavolejte, a třeba se domluvíme.

K dispozici bude sál, v němž mohou probíhat skupinová cvičení, ať už jde o jógu, pilates, nebo kondiční cvičení na zmiňovaná bolavá záda a jiné. Mimoto budeme nabízet kvalitní doplňky stravy od českého výrobce, vynikající kávu, s čímž máme oba bohaté zkušenosti, a součástí fitcentra bude také kolagenové solárium, kde si přijdou na své všichni vyznavači kvalitního opálení.

To zní všechno lákavě! Kdy se budeme moct přijít do fitcentra podívat nebo si rovnou zacvičit?

Vojtěch: V současné době probíhají stavební úpravy, máme objednané stroje a pracujeme na všech detailech. Na našich webových stránkách si můžete až do 30. 11. 2023 zakoupit permanentku s 20% slevou. To je naše pozvánka pro všechny, kteří by rádi zpevnili své tělo a dostali se do kondice. Může to být i pěkný dárek pro partnera k blížícím se Vánocům. Všechny vás od 1. 12. 2023 zveme do SKY GYM Říčany a těšíme se na shledanou.

Vojtěch a Denisa Holomkovi

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena