Slovo úvodem

1. 5. 2015

Alexandra Páral zastupitelka

Vážené čtenářky a čtenáři, říčanští občané, je mi potěšením zhostit se květnového úvodníku Říčanského kurýru.

Mnozí z vás mě znají jen jako opoziční zastupitelku. Svou roli beru vážně a odpovědně. Fungující obec, formovaná diskuzí zastupitelů z koalice i opozice, je dle mého názoru základem pro svůj rozvoj a především spokojenost občanů.

Již v minulosti jsem do našeho města přivedla několik zajímavých a užitečných projektů. „Podnikavé ženy v Říčanech“ patřil k těm nejviditelnějším. Zaměřoval se na ženy po mateřské a rodičovské dovolené, které se rozhodly nespoléhat se na nalezení pracovního místa jako zaměstnankyně (což je pro maminky vždy trochu složité), ale vzaly svůj osud do vlastních rukou a rozhodly se začít podnikat.

S velkým potěšením jsem sledovala, jak tento projekt nastartoval sebevědomí a odhodlání více než stovky účastnic. Součástí projektu byla oblíbená neformální setkání aktivních žen, tzv. networkingová setkání, v rámci kterých jsme si vyměňovaly zkušenosti, nápady či domlouvaly budoucí spolupráci.

Přestože projekt již skončil, tato setkání budou pokračovat i v letošním roce. V současné době již s kolegyněmi ladíme jejich finální podobu. Všem zájemkyním, které se již nyní do networkingových setkání přihlašují, děkuji za trpělivost a podporu, kterou nám vyjadřují.

V těchto dnech mám pak radost z naší nové aktivity. Předposlední dubnový víkend se nám podařilo s říčanskými ženami uskutečnit „Charitativní bazárek pro dobrou věc“. Návštěvnice bazárku si mohly koupit trendové módní kousky za velmi příznivé ceny a ještě k tomu pomoci dobré věci. Za kompletně celý výtěžek akce se totiž pořídí užitečné věci pro děti z dětského domova. Náš první charitativní bazárek se konal v sále Leisure Club Olšanky a po celou dobu panovala skvělá atmosféra s vědomím toho, že uděláme radost sobě i dětem, které to potřebují. Všichni, kdo přispěli jakoukoliv měrou na uskutečnění této charitativní akce, si zaslouží velké díky. Už nyní se těším na další akce podobného charakteru.

Přeji nám všem krásné jaro plné dobré nálady.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena