Slovo úvodem, červen 2022

29. 5. 2022

Jarmila Voráčková,

radní (Klidné město)

Vážení spoluobčané,

nejprve vám chci poděkovat, že jste se aktivně zapojili do dubnové výzvy Ukliďme Česko – Čistý Ladův kraj. Téměř dvě stovky dospělých i dětí uklízely okolí svého bydliště, školy nebo části Říčan. Jsem velmi ráda, že i díky vám město prokouklo do krásného teplého jara, na které jsme tak dlouho čekali.

V květnu probíhá další celorepubliková výzva – Do práce na kole. Do této akce se aktivně zapojuje i řada zaměstnanců našeho úřadu, včetně vedení města. A proč to vlastně děláme? Pro někoho je jízda na kole samozřejmostí, pro mne je to vždy začátek sezóny, kdy vytáhnu z garáže kolo. Každý občan si také může vyzkoušet zdarma na 15 minut sdílené kolo. Stanovišť, kde si ho můžete vypůjčit je několik, např. na náměstí, na nádraží, na Jurečku či u nové cyklostezky. I tato služba přispěla k tomu, že se Říčany staly po čtvrté nejpřívětivějším místem pro život v České republice. Vyplývá to z žebříčku, který sestavila společnost Deloitte.

Chtěla bych se s vámi podělit o jednu dobrou zprávu. Zastupitelstvo na svém květnovém zasedání schválilo navýšení počtu autobusů MHD na šest vozů, a to od 1. 9. 2022. Znamená to, že v ranních a odpoledních dopravních špičkách bude autobus jezdit každých 30 minut . Vedla nás k tomu skutečnost, že počet cestujících se neustále zvyšuje, což nás samozřejmě velmi těší. Zejména senioři jistě uvítají, že se budou moci dostat do obchodů v průmyslové zóně na Černokostelecké ulici, aby si v klidu obstarali nákupy. Díky posíleným linkám můžete nechat auto doma a po Říčanech cestovat v klidu a zdarma autobusem. Nejenže ušetříte, ale navíc ulehčíte dopravní zátěži našeho města.

Přeji vám klidné cestování pěšky, na kole či naším autobusem.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena