Slovo úvodem, listopad 2022

29. 10. 2022

David Michalička,

starosta

Vážení spoluobčané,

předně bych vám všem rád poděkoval za vysokou účast v zářiových komunálních volbách. Většinovou podporu získala dosavadní koalice Klidného města a Unie pro sport a zdraví, která pokračuje dál bez velkých personálních změn ve vedení radnice.

I zbývající dvě strany, tedy Změna pro Říčany – STAN a koalice SPOLU Říčany, získaly nezanedbatelné procento hlasů. Jsme proto připraveni pečlivě zvážit každý návrh kolegů z opozice, pokud nebude v rozporu s naším programem. Zejména však budeme maximálně naslouchat vám – občanům našeho města. V dnešní době platí dvojnásob, že kromě poctivé a profesionální práce je pro radnici důležitá i kvalitní komunikace s veřejností. Téměř vždy totiž platí, že „informovaný občan = spokojený občan“.

Naším hlavním cílem pro příští čtyři roky určitě je, abyste vy – občané Říčan – byli spokojeni.

Někdo uvítá nový chodník a opravené silnice, jiný zase více stromů a květin ve městě. Jeden chce hlavně klid a ticho, druhý zase preferuje zábavu a akci. Rodiče žádají kvalitní školy, mladí zase radši skatepark nebo tělocvičnu. Senioři hledají aktivní program a společnost, nejmenší děti zase nové trampolíny a hřiště. Prostě každý jsme trošku jiný.

Radnice musí správně vyvažovat zájmy všech skupin, ale také možnosti rozpočtu města. Za nově zvolené vedení Říčan mohu slíbit, že to budeme nadále vykonávat poctivě, s plným nasazením a pokorou.

Dokonalé to ale nikdy nebude. My Češi jsme občas až příliš kritičtí, hledáme chyby a málo se usmíváme. Jsme od přírody vlastně nespokojeni. Navíc dnešní doba mnoho důvodů k úsměvům nepřináší. Je to ale hodně o nastavení mysli každého z nás.

S úsměvem a pozitivním přístupem jde všechno lépe.

Přeji vám příjemný podzim, hodně zdraví a hlavně dobrou náladu. Váš starosta

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena