Slovo úvodem, únor 2021

31. 1. 2021

Pavel Matoška

Vážení přátelé, sousedé, Říčaňáci,

jak víte, na říčanské radnici došlo k přes rok plánované výměně na pozici starosty. Náš dlouholetý Pan starosta, kolega a přítel předal pomyslné žezlo mladšímu kolegovi Davidu Michaličkovi. Myslím, že Vladimír svého nástupce do funkce velmi dobře připravil a nový starosta si povede stejně úspěšně, jako doposud. Za sebe osobně Vláďovi děkuji za deset let krásné a úspěšné spolupráce, za motivaci, přátelství. Přeji mu, aby si po deseti letech náročné práce na radnici odpočinul, nabral sílu a pozitivní energii do další životní etapy.

Novou funkci jsem „přebral“ i já, když jsem byl zvolen místostarostou. Všem, kteří mne volili, děkuji za projevenou důvěru a vynasnažím se, abych ji nezklamal a naděje do mne vložené naplnil.

Členem Klidného města jsem od jeho založení před deseti lety. Od té doby jako zastupitel a poslední dva roky jako radní poctivě a důsledně prosazuji všechny jeho klíčové myšlenky.

Úkoly a kompetence, které spadly na moje bedra, jsou spojeny především s nastavením procesů, které mají zefektivnit práci úřadu. Dále mám na starosti, nastavení hospodaření s městskými byty, spolupráci s říčanskými podnikateli a živnostníky a také komunikaci a spolupráci na rozvoji říčanské nemocnice.

Mojí ambicí je především poskytnout nové pohledy na procesy s maximálním využitím selského rozumu a minimalizací zbytečné administrativy a byrokracie.

Na závěr bych všem rád popřál, aby se nám v Říčanech žilo i nadále stejně dobře nebo ještě lépe než dosud. Je to smělé přání, zvláště v době, kdy do našich životů zasahuje covidová epidemie. Přeji nám tedy, abychom zůstali zdraví a nepropadali depresím, protože „to“ už trvá dlouho. Na radnici vymýšlíme, jak nahradit nedostatečnou podporu státu a postarat se o nejrizikovější skupiny. Aktuálně probíhají jednání o způsobu, jak co nejrychleji a nejpohodlněji zajistit našim seniorům možnost očkování. V plánu je i podpora restauračních a ubytovacích zařízení formou inzerce v Říčanském kurýru. Všem ostatním přeji, aby našli sílu a osobní zodpovědnost a dělali rozumně všechno pro to, aby se případné nákaze virem co nejúčinněji dokázali ubránit pomocí vlastní posílené imunity. Pobývejme proto na čerstvém vzduchu, cvičme, otužujme se, nezapomínejme na vitamíny, udržujme si zdravý nadhled a dobrou náladu. Spolu to dokážeme.

 

Přeji vám krásné dny.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena