SOKOL ŘÍČANY

3. 11. 2019

Atletické stříbro pro družstvo mladších žákyň

Mladším žákyním se povedl neuvěřitelný kousek, nejprve postoupily do finále krajského přeboru družstev a potom v tomto finále obsadily druhé místo (obr.)! Radost byla obrovská a vy ji můžete sdílet s námi na videu, které je umístěno na https://www.atletika-ricany.cz/ v novinkách. Starší žákyně se sice nedostaly do A finále, zato B finále s velkým náskokem vyhrály. Posledním želízkem v ohni, co se družstev týče, bylo družstvo přípravek. 10 závodníků jelo na krajské finále přípravek do Berouna, kde zůstali jeden stupínek od medailových pozic. Čtvrté místo je pro nás úspěchem a jsme hrdí na to, že se všech kol účastnilo celkem 37 dětí.

V individuálních závodech jsme také získali několik cenných kovů. Nejprve jelo šest atletek a atletů na EKAG (European kids athletics games) do Brna, odkud si dovezli jeden bronz - Vojta Šašek v kouli a dvě čtvrtá místa – kriket Kája Lacková a 600 m Patrik Geist. Potom následovalo Mistrovství ČR staršího žactva v Kolíně, kam se nominovala Veronika Vrbová a Vojta Šašek, který se umístil na 6. místě v disku a 10. místě v kouli.

5. října se konaly poslední velké závody letošního roku pořádané naším oddílem – Žákovský atletický den. Bylo chladno a deštivo, přesto byla účast velká - celkem 172 závodníků. Děkujeme rodičům za pomoc a atletům za jejich nasazení a krásné výkony. Vyzkoušeli jsme si organizovat závody v dešti, „dali jsme to“, a zároveň jsme zjistili, že takové závody mají své kouzlo.

Výše uvedené úspěchy by nebyly možné bez poctivé práce našich trenérů, od mini přes přípravku až po žáky, proto je nutné a velmi důležité jim všem poděkovat – dětem se věnují, předávají jim své nadšení a jsou hrdí na jejich každoroční reprezentaci. To, že se každý rok říčanská atletika objevuje na předních pozicích ve finálových bojích družstev i jednotlivců, je důkazem, že děláme jako trenéři svou práci rádi a asi dobře. Za atletický oddíl Sokol Říčany a Radošovice

Vendula Höfinghoff

 

 ZNÁMKY UŽ NEDOŽENETE, ROKENROL JOOO!

Naplno jsme odstartovali nový školní rok i v našem rokenrolovém oddíle T. J. Sokol Říčany a Radošovice. 

Otevřeli jsme nový kurz pro úplné začátečníky od pěti let. Zároveň se připravujeme na soutěžní sezónu s již zkušenějšími dětmi. Pokud však stále hledáte vhodný sport pro vaše dítě, neváhejte se nám ozvat. Nabíráme nové členy po celý rok. Malé i velké, holky i kluky... prostě všechny, kteří chtějí cvičit, tančit, skákat či soutěžit.  Trénujeme každý: úterý, středu a pátek.

JSME DĚTI ROKENROLU! Pro více informací pište na mail: rokenrol.ricany@gmail.com

 

 

Army Test v Říčanech poprvé

V krásnou slunečnou neděli 22. 9. 2019 říčanský Sokol ve spolupráci s Asociací pro podporu aktivní zálohy, z. s., uspořádal první ročník Army Testu v Říčanech. Pro všechny účastníky bylo připraveno pět sportovních disciplín (shyby, leh-sedy, kliky, dřepy a běh) rozdělených pro ženy i muže podle věkových kategorií. Jsem rád, že se nás sešlo více než osmdesát od školkového věku po seniorský (nejstarší účastnici bylo 64 let) a všichni se do plnění úkolů zakousli opravdu dravě. Nikdo nechtěl ponechat nic náhodě a podával své maximální výkony. Přišli jednotlivci i celé rodiny, sportovci i gaučáci, aby si vyzkoušeli, jak obstojí v hodnocení proti armádním limitům, a především sami před sebou. Dokonce byli i tací, kteří se na tuto akci systematicky celý měsíc připravovali, aby testem prošli se ctí a domů si odnesli svůj náramek, potvrzující úspěšné absolvování. Musím podotknout, že nebylo samozřejmostí, že si tuto tolik žádanou trofej odnesli všichni. Bylo i dost takových, kteří zůstali pod pomyslným stupněm vítězů a na tento náramek, třeba i pouhým nesplněním jedné disciplíny, nedosáhli. Nevadí, věřím, že nezdar neodradil, protože díky tomu všichni vědí, kde musí přidat, kde je potřeba se zlepšit, a díky tomu příští rok uspějí.

Robert Bělohlávek

 

 

Lampionový průvod

V neděli 6. října rozzářila okolí Jurečku spousta lampionků všech velikostí a barev. To si malí sokolíci se svými rodiči přišli připomenout události roku 1941, kdy gestapo pozatýkalo sokolské činovníky a organizaci rozpustilo. Dospělí mohli přemýšlet, děti se však nemohly dočkat tmy a samotného průvodu. Díky restauraci Na Jurečku za lahodný ovocný čaj a všem příchozím za výborné domácí občerstvení.

 

 

Běh podzimním listím

Díky fantastickému počasí a tradici přivítal 9. ročník závodu pro nejmenší rekordní počet závodníků. V lese nad Starým koupadlem se sešlo 76 kluků a holek předškolního věku, z toho 15 „běžců s dudlíkem“ (ročník 2017/2018). Každý si krom krásného zážitku odnesl perníkovou medaili, ti nejrychlejší medaili kovovou a diplom. Díky všem rodičům a oběma předběžcům za pomoc a dětem za férový závod. Za rok v půlce října opět na viděnou.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena