SOKOL ŘÍČANY

29. 2. 2020

Jubilejní Říčanská laťka: rekordní účast i výkony

Veřejný závod ve skoku vysokém „Říčanská laťka“ oslavil desáté narozeniny. Letošní jubilejní ročník byl v mnoha ohledech výjimečný. A to nejen proto, že se ho zúčastnilo zhruba šestkrát víc dětí, než během prvního ročníku před deseti lety.

Vyzkoušet si jednu z disciplín královny sportů přišly téměř dvě stovky dětí, což svědčí o velké oblíbenosti tohoto veřejného závodu.  Před deseti lety, kdy Marek Holinka spolu s Janou Vlčkovou pořádali první ročník, bylo soutěžících celkem 27 a závodili jen ve třech kategoriích. Dnes je kategorií dvakrát tolik. Soutěží už pětiletí, starší přípravka, ale i velcí dorostenci.  

Letošní závod zahájili starosta jednoty Robert Bělohlávek a místostarosta Říčan David Michalička. Závěrečné slovo si vzal starosta Říčan Vladimír Kořen, který dětem pogratuloval, předal jim medaile a ve svém proslovu zdůraznil, jak důležité a krásné je věnovat se sportu.

Padlo také mnoho osobních rekordů. Zastoupení dorostenců bylo spíše symbolické, přesto jsme rádi, že nám v oddíle dorůstá i tato kategorie.  Nejlepším žákem ve skoku vysokém se stal s výkonem 160 cm Jan Boháč z T. J. Sokol Říčany a Radošovice. Byl to nejvyšší skok, který ve své desetileté historii naše laťka viděla. Kategorii mini vyhrál Eduard Váňa skokem 76 cm. Jeho stejně stará kolegyně Amálie Kohoutová se nenechala zahanbit a přeskočila laťku jen o 6 cm nižší. Největší drama, a pro diváky velmi zajímavou podívanou, pak připravily Tereza Dufková s Eliškou Říčkovou, které měly shodně skočenou výšku se stejným zápisem. Na řadu přišlo rozeskakování, napětí stoupalo, všichni oběma dívkám fandili. Nakonec souboj vyhrála s výkonem 120 cm Tereza.

Úsměvy na fotkách dokazují, že si celé sportovní klání užily nejen děti, ale i trenéři a fanoušci na tribuně. Děkujeme městu Říčany, že jsme mohli „Říčanskou laťku“ pořádat již podruhé ve sportovní hale.

 Všem závodníků ze srdce blahopřejeme a těšíme se za rok na viděnou.

Za T. J. Sokol Říčany a Radošovice Veronika Sobotková

Více zde: www.atletika-ricany.cz/

 

Petr Kovačka má zlato z Mistrovství světa
seniorů v tenise!

Petr Kovačka, trenér a hráč tenisového oddílu T. J. Sokol Říčany a Radošovice, se zúčastnil Mistrovství světa mladších seniorů (39th Young Seniors World Individual Championschips 2019) v kategorii 45+ ve dnech 23. 10. - 2. 11. 2019 v Miami Beach, Florida. Ve dvouhře mezi 98 účastníky se po třech výhrách probojoval do čtvrtfinále, kde prohrál s aktuální „jedničkou“ světového žebříčku Chilanem G. Ambiadem 4:6 4:6.  Lépe se mu dařilo ve čtyřhrách. S Němcem H. Mueller-Frerichem byli třetím nasazeným párem, postoupili až do finále, kde byl nad jejich síly první nasazený pár B. Beks, M. Hilpert (Holandsko) 3:6 2:6.  Radost ze zlata přišla až po finále mixu. Mistrem světa v mixu se stal po boku slovenské tenistky P. Rogulski, když ve finále zvítězili nad dvojicí B. Mulej (Slo), J. Tanwar (Ind) 7:5 7:6(4).  Tyto výsledky posunuly Petra Kovačku v žebříčku ITF na 4. místo ve dvouhře, 2. místo ve čtyřhře a 2. místo v mixu v kategorii 45+.

K těmto skvělým výsledkům s radostí gratulujeme.

Štěpán Bimka,

předseda TO Sokol Říčany

Nábor nových členů

Hrajete rádi volejbal a netroufáte si chodit do registrovaného volejbalového oddílu? Bojíte se, že svým uměním budete kazit hru ostatním? Máte radost z toho, že odbijete míč na druhou stranu sítě?

Chcete při hře zažít i zábavu? Pak jste to právě vy, koho hledáme. Přijďte si zahrát rekreační volejbal do sokolovny ve Strašínské ulici každý čtvrtek od 20 hod. Informace u Jarky Voráčkové na tel. 603 521 125. Těšíme se na vás. Členové oddílu volejbalu všestrannosti při T. J. Sokol Říčany a Radošovice

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena