SOŠS Říčany s.r.o.

4. 11. 2019

SOŠS Říčany s.r.o. – takřka rodinná gastronomická škola

Mezi říčanské školy již osmým rokem neodmyslitelně patří Střední odborná škola stravování Říčany s.r.o. S jejími žáky můžete potkat nejen na cestě vedoucí do Jiráskovy ulice číslo 1519, ale během jejich praktického výcviku také v mnoha restauracích, jídelnách, cukrárnách, řeznických firmách a pivovarech jak ve městě a jeho okolí, tak i v řadě vzdálených míst.

Naše škola patří k menším zařízením rodinného typu. Žáci a učitelé se vzájemně dobře znají. Výuka probíhá v přívětivém, klidném a bezpečném prostředí, takže se nesetkáváme s projevy násilí či šikany.

V denním i v dálkovém studiu vyučujeme učební obory kuchař, číšník, cukrář, řezník a pivovarník. Absolventi učebních oborů pak mají možnost pokračovat v denním nástavbovém studiu s maturitou Technologie potravin. Naši žáci se pravidelně účastní různých odborných gastronomických akcí a soutěží, kde pravidelně dosahují vynikajících výsledků. Absolventi SOŠS Říčany nacházejí uplatnění i ve velmi prestižních podnicích.

Několikrát za rok se ve škole koná Den otevřených dveří. Nejbližší bude v úterý 12. listopadu 2019 od 14.00 hod., kdy se k nám můžete přijít podívat.

Další příležitost budete mít 10. 12. 2019, 7. 1. 2020, 4. 2. 2020.

Další informace naleznete na

www.sosricany.cz  

Evelina Wernerová,

ředitelka školy 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena