Soukromá Základní a mateřská škola M.U.K.

27. 5. 2016

Zrození školy nastalo na jaře roku 2010, kdy naše společnost založila Mateřskou školu Minisvět U krtečka s místem provozovny Praha 9 Klánovice.

Důvodem založení mateřské školy byl tehdejší neutěšený stav v oblasti kapacity těchto předškolních zařízení s představou vytořit a poskytnout dětem ve věku od 3-6 let maximálně možný individuální přístup v oblasti jejich všestranného rozvoje. V roce 2011 byla škola zapsána v rejstříku škol a školských zařízení MŠMT. Vize mateřské školy je od počátku směřována k prožitkovému učení, sepětí s přírodou, dostatečným pohybem, logickým myšlením a laskavým přístupem pedagogů. Na konci roku 2015 byla škole schválena žádost o dotaci z EU, konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Tento finanční transfér umožnil vybudovat další dvě provozovny zařízení pro děti ve věku od 1-6 let v Říčanech a Úvalech. Příjemnou skutečností pro rodiče dětí je výše dotovaného školného, které je téměř o 50 % nižší než na kmenové mateřské škole v Klánovicích.

Vzhledem k poptávce našich klientů  - rodičů související s návazností soukromé mateřské školy a soukromé základní školy jsme se rozhodli vyhovět těmto požadavkům. V dubnu 2016 jsme získali schválení MŠMT k založení základní školy. Tímto se naše mateřská škola transformovala na Základní školu a mateřškou školu M.U.K. V červnu nás tedy čeká zápis do první třídy základní školy v Říčanech. Vize základní školy: ve třídě maximálně 18 žáků, 4 hodiny anglického jazyka týdně od první třídy, spojení pohybu s rozvojem logiky (taneční škola, škola taekwondo, šachová škola), podpora k aktivnímu učení, ne však k učení encyklopedickému, ale získávání pro život důležitých kompetencí, sociálních dovedností a učení se řešení problémů.

Naším cílem je v dětech podporovat pozitivní prožívání, získání zdravého seběvědomí, rozvíjení kritického myšlení a schopnost sebehodnocení. Chceme, aby se naše škola stala podnětným prostředím s kvalitním a kvalifikovaným vzděláváním, kde se děti cítí bezpečně a spokojeně. Při stanovení výše školného v částce 5400 Kč/ měsíc, byla pro nás prioritou maximálně možná finanční dostupnost pro co nejširší oblast rodin.

Těšíme se na naše nové prvňáčky a jejich rodiče.

Milada Stárková, ředitelka školy

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena