Společenství křesťanů Vinice – podzimní sběr

27. 10. 2023

Křesťanský spolek Vinice po úspěšné sérii příměstských táborů pro děti mladšího školního věku uskutečnil letos v říjnu naopak akci pro mládež. Dvacetičtyřhodinový seriálový maraton s první řadou seriálu The Chosen se velmi vydařil. Čtrnáctiletí účastníci měli možnost se stejně starými i s několika dospělými členy spolku a rodiči sledovat působivou, akční i dojemnou historickou show na motivy Ježíšova života a hlubokého dopadu, který měl na jednotlivé osoby, o kterých se můžeme dočíst v Bibli. To celé doprovázeno diskusemi, debatami a přemýšlením nad tím, jestli Bůh doopravdy je, jaký je smysl života, odkud jsme se tu vzali a jestli máme nějaký účel, jestli se to všechno dá racionálně dokázat a co vlastně s tím.

Duševní a duchovní potravu pochopitelně - s ohledem na věk účastníků - doprovázelo hojné množství fyzické potravy a taky nějaký ten fyzický pohyb. Zájem mladých lidí o otázky života, smrti, smyslu a účelu, viditelného i neviditelného světa diskutované v perspektivě biblických zpráv neutuchá, a tak se nad nimi časem setkáme v podobném formátu opět.

Na začátku listopadu připravujeme pro dospělé zájemce setkání o Bibli. Samozřejmě opět u dobrého jídla! Případní zájemci se mohou rovněž připojit k pravidelným setkáním nad Biblí v úterky večer.

Společenství křesťanů Vinice také bolestně prožívá válku, kterou Hamas rozpoutal v Izraeli a na základě osobních vztahů a dlouhodobé spolupráce se zapojuje do finanční i modlitební podpory místního obyvatelstva.

Jiří Klimeš
Vinice - společenství křesťanů, z.s.
www.vinicericany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena