Spolek Vesmír Říčany, z.s.

3. 7. 2015

Vesmírsko-vodácká oslava Dne dětí

Sobota 30. května 2015 nezačala pro nás příliš příznivě. Pršelo a pršelo. Naštěstí se vyčasilo, slunko vysvitlo a my, vedoucí z Vesmíru Říčany, z. s., jsme mohli ve spolupráci s Vodáckým klubem předčasně popřát místním dětem k jejich svátku. Uspořádali jsme pro ně odpoledne plné soutěží na našem obvyklém místě, u aktuálně vypuštěného rybníku Marvánek.

 

Děti procházely dvanácti stanovišti a získávaly razítka za splněné úkoly. Mohly si vyzkoušet střelbu z luku, přechod po provazu a zatloukání hřebíků, které sklidilo největší ohlasy. Pochlubily se svou muškou při hodu na plechovky, trpělivostí při trefování hřebíkem na proutku do lahve a kreativitou při malování obrázků. Lámaly rekordy v hodu holínkou, u kterého se nedali zahanbit rodiče ani někteří vedoucí.

 

Po splnění všech úkolů odměnil Vodník všechny účastníky balíčkem dárků. Navíc si děti mohly dopřát tradiční táborovou pochutinu, buřt opečený nad ohněm. To vše za doprovodu kytary.

 

Jsme rádi, že si děti i rodiče sobotní odpoledne užili stejně jako my. Díky patří malým a velkým účastníkům, pořadatelům a v neposlední řadě také městu Říčany. Těšíme se, že se příští rok sejdeme ještě ve větším počtu a že se zase skvěle pobavíme.

Za Vesmír Říčany, z. s.,

                                                                                                                    Vašek Skořepa

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena