Spolek Vesmír Říčany z.s.

26. 8. 2016

Vesmír Říčany odhaluje záhadu Shashliku

Letos děti před odjezdem na letní tábor, který každoročně pořádáme na začátku července, nedostali žádné informace o tom, co je po příjezdu na místo čeká. Nevěděli jsme to ani my, jelikož se naše tábořiště letos odělo do pláště záhad. Jisté bylo jen to, že se už nějakou dobu kolem pohyboval pár anglických gentlemanů, kteří se místních na leccos vyptávali. 

Všichni jsme začali mít trochu jasněji až první večer, když jsme zaslechli dusot nohou, výkřiky: „Chyťte ho!“ a výstřely ze zbraní. To Sherlock Holmes s doktorem Watsonem vypátrali a chystali se zatknout nejhledanějšího světového zločince. Ten se o jejich léčce bohužel dozvěděl a podařilo se mu uprchnout.

Děti měli takový zájem o jejich počínání, že se oba pánové přimluvili a policie Scotland Yard je přijala do detektivní školy. Po seznámení se s prací detektivů, začali aktivně pomáhat Holmesovi a Watsonovi odhalovat ďábelské plány prof. Toma Rairyho alias. Moriartiho.

Následovalo 14 dní plných her, cestování, soutěžení, tvoření i relaxování. Až předposlední den se dětem podařilo sesbírat všechny indicie, které vedli k Moriartimu a skrytě si na něj počkali právě v okamžiku, kdy chtěl použít svůj vynález zkázy (Shashlik) proti celému světu.

S pomocí Holmese a Watsona se jim ho konečně podařilo zadržet a předat spravedlnosti. Večer pak proběhl soud, který padouchovi udělil trest smrti za spáchané zločiny.

Dětem poděkovala i anglická královna Viktorie a Sherlock s Watsonem jim všem udělili hodnost detektiva I. třídy.

Letošní tábor se opět vydařil, a už přemýšlíme o tom, jakou hru budeme hrát příští rok. Pokud s námi budete chtít jet i napřesrok, nenechávejte nic na poslední chvíli, protože kapacita ve Vesmírné lodi je omezena a rychle se plní.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na přípravě a chodu tábora podíleli, všem kteří nám přispěli sponzorskými dary na neziskovou činnost a především báječným dětem za jejich účast.

Za Vesmír Říčany, z. s. Ivo Jauris

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena