Spolu změnu zvládneme!

29. 5. 2022

Už se nám to zase blíží, na podzim nás čekají komunální volby do městského zastupitelstva, a tak se rozdají karty na další čtyři roky.

Před 12 lety jsme jako říčanská ODS dostali do vedení Říčan Klidné město v čele s Vladimírem Kořenem. Odměnou nám však po čtyřech letech plodné spolupráce bylo pohrdání a ponižování, které v následujících letech pokračovalo. Jistým zadostiučiněním je, že mnohé naše nápady úspěšně dříve čí později KM realizovalo. Po diskusích jsme se letos jako říčanská ODS rozhodli kandidovat SPOLU. A to doslova. Chceme lidi spojovat, nikoliv rozdělovat, chceme v Říčanech pohodovou tvůrčí atmosféru, ne dohadování a posmívání. Chceme společně posunout Říčany dál. Na kandidátce máme nejen kolegy z TOPky a KDU-ČSL, ale i zapálené Říčaňáky, kterým na životě v Říčanech záleží.

Máme přesah do velké politiky jako před 12 lety, kdy jsme kolegům z Klidného města otevírali dveře na ministerstva. Bohužel na to naši koaliční partneři rychle po volbách 2014 i 2018 zapomněli. My však trpělivě a postupně pracovali a některé věci se (i navzdory) Městu povedly. Díky Krajskému úřadu se staví tělocvična u gymnázia, nevzdali jsme boj o výstavbu obchvatů Říčan představitelům KM navzdory, kteří raději město dopravními opatřeními téměř zneprůjezdnili, aby donutili lidi autem přes město nejezdit. Docílili tím jen ucpání města, resp. ulic a nakonec od svých nápadů „pokus omyl“ ustoupili.

Rádi bychom dále s Krajským úřadem pokračovali v krocích, jako je směna pozemků pod Mlýnským rybníkem, nebo výstavba sídla záchranky i správy silnic v areálu vedle přivaděče do Říčan, či zajistili dostatek vody přivaděčem přímo ze Želivky.

Chceme přinést městu profesionalitu, odpovědnost a také kontinuitu a hrdost na město, kde se nám všem dobře žije. Navázat na to dobré, ale změnit přístup k řešení problémů, které chceme řešit profesionálně a koncepčně.

Miloslav Šmolík,

zastupitel a krajský zastupitel (ODS – SPOLU)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena