SPORT CLUB SPIRIT

29. 1. 2016

Oddíl volejbalu

ŘÍČANSKÝ VOLEJBAL ROSTE

 

Říčany přilákaly hvězdu českého volejbalu. I takto by mohl vypadat nadpis ke článku v Říčanském kurýru. Přijel k nám totiž hráč evropské úrovně. Abychom však nepředbíhali, je nutné začít od začátku.

 

Oddíl volejbalu SPORT CLUB SPIRIT, který působí v ZŠ u Říčanského lesa zaznamenal v poslední době výrazný rozvoj. Trenéři se zkušenostmi z nejvyšších soutěží, dobré jméno a zázemí klubu SPIRIT přilákali v posledních letech značné množství říčanských dětí. Říčanský volejbal tedy v poslední době zaznamenává velký „boom“ a co je ještě důležitější, má značný potenciál do budoucna. Toho si již všímají volejbalové osobnosti, které chtějí dále podpořit rozvoj volejbalu v našem městě. Jedním z nich je i hráč švýcarského týmu VBC Einsiedel, Matěj Prajzler, který za dětmi do klubu SPIRIT přijel rovnou ze švýcarského Einsiedelnu, který se nachází nedaleko Zurichu. Jako zkušený hráč extraligového týmu a poté jako úspěšný blokař v zahraničních soutěžích rozhodně má co dětem předávat. O speciální trénink projevilo zájem i velké množství rodičů našich dětí, kteří chtěli sledovat Matěje přímo při práci. Děti si s Matějem vyzkoušely nejen samotný volejbalový trénink, ale také si trénink užily velmi zábavnou formou v podobě různých pohybových soutěží. Děti se mohly také podívat na videozáznamy, které jim lépe přiblížily dění na tréninku. Pochopitelně na konci každého tréninku, který Matěj vedl, nechyběla ani autogramiáda a společné focení. Bylo pěkné když si řada rodičů pamatovala na dechberoucí sledování Matěje při extraligových utkáních. Když Matěj Prajzler odjížděl z našeho města, byl velice mile překvapen z průběhu tréninku a značného potenciálu klubu SPIRIT a říčanských dětí.

 

Jeden trénink s Matějem Prajzlerem však neznamená konec sezóny. Právě naopak. V současné době běží plné přípravy na řadu akcí, které jsou pro děti připravované. Děti se mohou těšit na soustředění, tábory a na mnoho dalších akcí, kterými chtějí trenéři i vedení klubu říčanský volejbal rozvíjet.

 

Filip Miler

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena