SPORT CLUB SPIRIT

29. 1. 2016

Oddíl karate

DĚTSKÁ LIGA KARATE V ŘÍČANECH

 

Diváci říčanských sportovních hal mohli být na přelomu roku svědky Dětské ligy karate. Nejprve ve sportovní hale Na Fialce a poté v Městské sportovní hale proběhlo několik turnajů karate pro naše malé bojovníky. Říčanský klub karate působící v ZŠ u Říčanského lesa, zorganizoval velmi pěkné soutěže jejichž cílem bylo podpoření a motivace těch nejmenších dětí, včetně získání cenných zkušeností, které budou děti v budoucnu na republikových či mezinárodních soutěžích potřebovat.

 

Celá akce probíhala za podpory Města Říčany a dalších partnerů, díky čemuž mohly turnaje v našem městě vůbec proběhnout. Děti obdržely na každém turnaji speciální medaile vyrobené přímo pro dětskou ligu. Na mnoha dětech tak byla vidět velká radost, která potěšila nejen jejich rodiče, ale i organizátory. Profesionalita a zkušenost s pořádáním akcí byla vidět na každém kroku. I přes stovky dětí, které se všech kol zúčastnily, probíhaly turnaje přesně dle časového harmonogramu, což není zvykem ani na republikových závodech. O objektivnost a kvalitní rozhodování rozhodčích dohlížel přímo člen vedení komise rozhodčích Českého svazu karate Jakub Tesárek, který byl velmi potěšen kvalitou soutěže a připraveností mnoha dětí. Pro řadu z nich to totiž byly jejich první závody a jejich předzávodní nervozita z nich u zápasišť přímo čišela, ale i tak předvedly úžasné výkony, na které mohou být patřičně hrdi.  

 

Celá liga je koncipována na principu několika samotných turnajů, ze kterých děti sbírají body podle umístění. Po poslední soutěži jsou všechny body sečteny a jsou vyhlášeni nejúspěšnější dětští bojovníci. Výhodou ligy je skutečnost, že kromě samotného vyhlášení nejúspěšnějších závodníků ze všech kol, jsou také dekorováni závodníci z jednotlivých turnajů, což je pro děti jistě motivační.

 

Díky velmi pozitivním reakcím rodičů, diváků a zejména dětí se organizátoři rozhodli nejen soutěže v budoucnu opakovat a pomoci tak dětem k jejich dalšímu růstu na cestě karatem, ale také počet soutěží navyšovat. V roce 2016 se tak můžeme těšit na další skvělé karatistické zážitky v našem městě.

 

Filip Miler

www.spirit-sport.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena