Sport club Spirit Volleyball

27. 5. 2016

TURNAJ MINIVOLEJBALU

 

Není tomu dlouho co jsme vás v Kurýru informovali o rozrůstajícím se volejbalovém klubu v ZŠ U Říčanského lesa a o návštěvě volejbalisty Matěje Prajzlera, který k nám přijel ze švýcarského volejbalového klubu VBC Einsiedel. Máme tu další měsíc a další volejbalovou událost, týkající se tentokrát těch nejmenších dětí. A to turnaj v minivolejbale.

Děti volejbalového oddílu SC SPIRIT ŘÍČANY se účastnily turnaje v minivolejbalu v nedalekých Čerčanech, odkud si přivezly úžasné zážitky, řadu vítězství a i něco na zub. Každý z nás dobře zná volejbal, ale co je to vlastně minivolejbal?

Na rozdíl od jiných sportů je volejbal pro děti náročný zejména na techniku, která sice pomůže dětem v jejich dlouhodobém rozvoji, ale chvilku trvá, než se děti naučí správně odbíjet a pracovat s míčem. K tomu jim právě pomáhají speciální pravidla minivolejbalu, resp. Minivolejbalu v barvách. Minivolejbal není hrou volejbalu s menším míčem a není ani hrou vytvořenou pro trpaslíky čekající na Sněhurku. Spíše se jedná o speciálně upravená pravidla volejbalu pro děti, které se díky změně těchto pravidel mohou lépe rozvíjet, mohou soutěžit, a to vše nenásilnou formou, která je velice baví. Děti jsou rozděleny podle věku do různých kategorií jako žlutý, oranžový, červený, zelený, či modrý minivolejbal. Každá barva má vlastní pravidla, která se liší počtem hrajících dětí, způsobem hraní, či např. velikostí hřiště. Například žlutý minivolejbal je určen pro ty nejmenší děti, které hrají na malém hřišti pouze ve dvojici a mohou míč chytat. U ostatních barev postupně herní náročnost stoupá a přechází z neplynulého odbíjení na prstové odbíjení a následně na běžné odbíjení, které všichni dobře známe. Naši malí reprezentanti v Čerčanech soutěžili hned ve dvou kategoriích, a to ve žlutém a oranžovém minivolejbalu. A rozhodně se neztratili. Řadu kol vyhráli a mohli tak odjíždět zpět do Říčan s dobrým pocitem a skvělým herním zážitkem. Dvojice našich závodnic ve složení Vendula Třeštíková a Adéla Příkáská dokonce vyhrála celou kategorii oranžového minivolejbalu. Nadšení dětí i rodičů z této akce přesvědčila vedení klubu SC SPIRIT ŘÍČANY k uspořádání podobného turnaje přímo v našem městě, a to ještě před koncem tohoto školního roku. Máme se tedy na co těšit.

Filip Miler 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena