Sport club Spirit Volleyball

1. 7. 2016

Turnaj minivolejbalu v Říčanech

Říčanský oddíl volejbalu klubu SC SPIRIT ŘÍČANY v poslední době organizoval pro děti mnoho akcí. Jednou z nich byl turnaj pro naše nejmenší děti v ZŠ Bezručova. V průběhu celého dne se na speciálně upravených hřištích prostřídaly desítky dětí hrajících tento krásný sport, který byl přizpůsoben i těm nejmenším soutěžícím. Hrálo se dle pravidel barevného minivolejbalu, což zaručuje dětem nejen mnoho zábavy, ale také možnost se zlepšovat, a to vše velmi nenásilnou formou. Každé dítě mělo možnost si zahrát více zápasů, což jistě potěšilo i mnoho rodičů, kteří svým dětem přišli fandit. Všichni účastníci a diváci velice ocenili nejen dobrou organizaci soutěže, ale také fakt, že všechny děti byly odměněny něčím dobrým na zub. Celý turnaj byl navíc pro účastníky i diváky zcela zdarma, což v dnešní době není zcela běžné. Říčanský klub se takto snaží podporovat a motivovat děti z našeho města.

Říčanský oddíl volejbalu klubu SC SPIRIT ŘÍČANY má s dětmi do budoucna velké plány. Od dalších sezón připravuje nové soutěže v rámci Českého volejbalového svazu. V současné době jsou v plném proudu přípravy nejen na další sezónu, ale také příměstský tábor volejbalu, který bude, po velkém úspěchu z loňského roku, probíhat přímo v Říčanech. Děti budou soutěžit a seznámí se s panem „Míčem“, který je povede celým táborem. Tento příměstský tábor je určen nejen pro děti již volejbal hrající, ale také pro děti, které by si volejbal chtěly vyzkoušet.

Od nové sezóny se vedení klubu SC SPIRIT ŘÍČANY snaží navýšit počet tréninků pro všechny děti. Velký zájem o dětské kurzy volejbalu nedává ani klubu SC SPIRIT ŘÍČANY jinou možnost. „Chceme tak předejít situacím z předchozích let, kdy jsme z kapacitních důvodů tělocvičen bohužel museli odmítat děti. Pokud navíc chceme zlepšovat naše herní výsledky v rámci ČR, nezbývá nám více než navýšit počty tréninkových jednotek i pro pokročilejší děti.“ řekl člen VV klubu Jan Černík.

Již nyní se tedy můžeme v našem městě těšit na mnoho krásných volejbalových okamžiků. A kdo ví, třeba i vám a vašim dětem se zalíbí dětský volejbal a společně s trenéry se v září setkáte na náboru.

Filip Miler

www.spirit-sport.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena