Sport club Spirit Volleyball

26. 8. 2016

ŘÍČANSKÝ VOLEJBAL A MINIVOLEBAL

Po olympijských zážitcích se s příchodem září vracíme zpět do našeho volejbalového oddílu klubu SC SPIRIT ŘÍČANY, který bude i letos pořádat nábor nových členů. Již tradiční sportovní oddíl v našem městě dává možnost dětem se rozvíjet a hrát volejbal bez rozdílu věku. Zkušení trenéři, kteří hrají či hráli nejvyšší české i zahraniční soutěže, dávají jistotu kvalitních tréninků a rozvoje členů.

 

V předchozích letech zaznamenal klub enormní zájem z řad říčanských dětí. Maximální počty osob na trénincích však zaručují dětem kvalitu tréninků a jejich rozvoj. S novou sezónou přichází také další posun v říčanském volejbale. Nově bude klub organizovat soutěže, které budou součástí minivolejbalové ligy, určené pro nejmenší děti a zapojené do celostátních soutěží. Klub tak navazuje na akce, které pro děti uspořádal v minulých letech, jako jsou např. tréninky s hvězdou či turnaje minivolejbalu, o kterých jsme vás již informovali v předchozích číslech. Novinkou letošní sezóny bude také lepší využití sportovního zázemí a tréninky v ZŠ Bezručova, kde díky uspořádání haly budou děti lépe trénovat.  

S volejbalem mohou začít děti v každém věku. SC SPIRIT ŘÍČANY nabízí možnost začít s volejbalem již dětem od 6 let, a to v rámci tréninkového programu MINIVOLEJBALU, kde se děti učí pracovat s vlastním tělem a míčem. Při tréninku jsou používány například menší a měkčí volejbalové míče, které dětem usnadní práci s ním. Děti se učí poznávat sport, fair play, práci v kolektivu a v neposlední řadě, jak každý může pracovat sám na sobě a posouvat se dál.

 

Klub nabízí věkové kategorie opravdu pro každého. Volejbal mohou začít hrát i náctiletí, kteří nemají herní zkušenost. Nejsou výjimkou úspěšní reprezentanti volejbalu, kteří ho začali trénovat jako starší žáci. Volejbal dnes patří k životnímu stylu. Zejména plážový volejbal zažívá v posledních letech velký boom a můžeme se s ním setkat na mnoha hřištích, ve školách, na pracovních akcích či na dovolených. V SC SPRIT ŘÍČANY záleží jen na každém jedinci, zda bude chtít hrát volejbal v budoucnu závodně, či jen s přáteli například u vody. Více informací o říčanském volejbalu naleznete na webu www.SPIRIT-SPORT.cz.

 

Filip Miler

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena