Sport v Říčanech jde nahoru

25. 8. 2023

Je po prázdninách a znovu se naplno rozbíhá kolotoč tréninků, zápasů a turnajů. Mnozí však neodpočívali ani v létě a někteří nadmíru úspěšně reprezentovali Říčany či Českou republiku.

V první řadě chci ocenit neuvěřitelný úspěch tenistek z Říčan. Laura Samsonová a Alena Kovačková totiž fenomenálně zvítězily ve wimbledonské čtyřhře juniorek. Radost nám opakovaně dělají naši ragbisté, kteří opět obhájili trofej mistrů extraligy. O nejcennější tituly pravidelně tančí týmy Twistu a Studia Dance EB nebo o ně bojují naši taekwondisté. Velké úspěchy slavili říčanští šachisté, florbalisté i náš mladý automobilový závodník Adam Králík. Jistě jsem nevzpomněl všechny výsledky našich sportovců – pokud o dalších víte, prosím, sdělte nám to. Největší úspěchy oceníme na zasedání zastupitelstva města.

Na zastupitelstvu v září budeme také vyhlašovat každoroční dotace pro místní kluby. Protože naše koalice KM + USZ (sportovci) má v programu posilování podpory spolků, budeme společně navrhovat navýšení částek na provoz i akce v roce 2024.

Nová sportovní hala u gymnázia, kterou financoval Středočeský kraj, se právě dokončuje. Je skvělé, že bude přístupná i místním klubům. Rád bych poděkoval všem, kteří se na vybudování nové tělocvičny podíleli, včetně místního projektanta a trenéra florbalu Václava Steinhaizla.

Ještě důležitější než sportoviště jsou lidé. Stovky dětí a desítky trenérů a pořadatelů, kteří se jim po práci věnují a připravují je nejen na závody, ale hlavně na život, si také zaslouží také poděkování.

Skvělým sportovcem i pořadatelem zároveň je Miloš Smrčka. Několikanásobný mistr světa veteránů v běhu do vrchu letos oslavil neskutečných 69 let. Rozhovor s Milošem najdete na jiné straně Kurýru.

Sportu zdar, v Říčanech zvláště.

David Mivhalička, zastupitel Klidné město

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena