Sportoviště U Lesa zahájilo provoz první školní den

28. 9. 2018

Na začátku školního roku jsme otevřeli veřejnosti sportoviště U lesa. Areál je už tedy volně přístupný. Byla to událost nejen pro prvňáčky. Před zhruba tisícovkou žáků a rodičů jsme zároveň zasadili strom Olgy Havlové. Bude připomínat svobodu, 100. výročí vzniku Československa, ale hlavně tuto výjimečnou ženu. „Olga Havlová byla vzácná osobnost. Celý život usilovala o to, aby lidé s handicapem, ať už sociálním či tělesným, mohli svobodně, a pokud možno bez bariér, žít ve společnosti. Proto věřím, že tyto vlastnosti Olgy Havlové bude připomínat i nově zasazená lípa v areálu 3. ZŠ u Říčanského lesa,“ řekla u příležitosti zasazení 51. stromu Olgy Havlové ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové Monika Granja.

 

Starosta města Vladimír Kořen (Klidné město) převzal od ředitelky Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové Monika Granja pamětní desku.

Sázení stromu se ujala i místostarostka Hana Špačková (Klidné město) a Jan Benc ze stavební společnosti Porr a.s.

 

Na zimní tréninky

do haly U Lesa

Na začátku září vyrostla na novém sportovišti U Lesa největší nafukovací hala v Říčanech. Po měsíčním zkušebním provozu bude hala v zimním období využívána především sportovními kluby k pravidelným tréninkům. V čase vyučování bude sloužit školám a odpoledne bude možné volné časy rezervovat přes rezervační systém na webu města: www.sportoviste.ricany.cz – krátkodobý pronájem. Dokončuje se stavba lezecké stěny, která se zdržela, ale měla by stát do konce září. V rámci veřejných diskusí bylo požadováno rozšíření parkovacích míst pro návštěvníky sportovního areálu. Máme připravený projekt na rozšíření míst o 55 stání plus tři parkovací stání pro invalidy.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena