Stan + Vesmír = úžasné letní dobrodružství

28. 1. 2024

Vánoční prázdniny jsou za námi a mnozí již vyhlížíme, co podnikneme v létě. My, vedoucí z Vesmíru Říčany, máme o prvních 14 dnech v červenci jasno, protože se jako každý rok vydáme na tábor do Lužických hor. Rádi bychom vašim dětem nabídli dobrodružství pod stanem jako skvělý způsob, jak mohou zahájit letošní léto.

Děti s námi vyrazí pod stan do přírody, abychom společně zažili příjemný čas bez mobilů a sociálních sítí, které jsou už neoddělitelnou součástí našich životů. Tábor vypadá v podstatě stejně, jak si ho pamatují první účastníci před 45 lety – stany, „kadibudky“, vaření na ohni, bez elektřiny. Pouze místo v potoce se můžeme umývat ve sprchách s horkou vodou, téměř jako doma. Děti si osvojí zálesácké dovednosti (udržování ohně nebo sekání dříví) a pracovní návyky při plnění táborových služeb. Zažijí – a mnohdy poprvé – pobyt bez rodičů, kdy se o sebe musejí postarat samy a překonat nevšední výzvy, například spát ve spacáku nebo jít v noci do lesa. Posouvají s námi některé své fyzické a psychické limity a učí se důvěřovat sobě i týmu dosud neznámých dětí a dospělých. Mnohdy zde navážou přátelství, které trvá i mimo tábor a dále v dospělosti. Náš tábor se vždy nese v duchu tematické celotáborové hry. Máme za sebou hry ze světa řeckých bájí nebo Harryho Pottera a loni jsme trochu přepsali dějiny Českého království. Během her a scének nejenže cvičíme svaly a mozek, ale taky se hodně nasmějeme. Děti do atmosféry celotáborovky vtahujeme také dramatickými a komickými scénkami vedoucích v kostýmech. Nechybějí ovšem ani tradiční táborové zábavy jako zpívání u táboráku a noční hlídky.

Letošní tábor se koná od neděle 30. června do soboty 13. července a je určen pro děti po druhé až deváté třídě. Veškeré informace o přihlášce, chodu tábora nebo fotografie z minulých táborů naleznete na webových stránkách www.vesmir-ricany.cz. Aktuality můžete sledovat na facebookové stránce Vesmír Říčany.

Neváhejte a rezervujte svému dítěti místo u Vesmírného táboráku!

Za Vesmír Říčany, z. s.

Václav Skořepa

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena