Stavební akce města jsou v plném proudu

1. 5. 2015

Několik bagrů "řádí" na dně rybníka Marvánek, kde probíhá jeho odbahnění a vytvoření travnaté pláže s písčitým přístupem do vody. Od poloviny dubna se již začal vyvážet sediment, který se uloží na skládce v Nehvizdech. Dokončení akce podporované z OPŽP se předpokládá v květnu.

 

Významnou rekonstrukcí prochází i Mlýnský rybník. V příštích 6 měsících ho čeká oprava hráze, výpusti a odbahnění nádrže. Vedení města jedná se Středočeským krajem o přemístění zázemí Správy a údržby silnic, čímž by se okolí rybníka mohlo využít pro centrální park.

 

Intenzivní dokončovací práce probíhají v Mateřské škole Zahrádka. Zateplení a barevnou fasádu má již škola hotovou, nyní se finalizuje podoba školních tříd, chodeb, šaten a sociálních prostor. Rozestavěnou stavbu převzala a dostavuje společnost Prostav, s.r.o.

 

Vyčištění a úpravy koryta se dočká Říčanský potok v lokalitě Na Vysoké vedle areálu nedostavěné věznice. Účelem stavby, kterou provádí Povodí Vltavy, je zlepšení biologické hodnoty toku a současně zpomalení odtoku vody do povodňově ohrožených oblastí. Projekt financuje OPŽP.

 

V březnu začala rekonstrukce dalšího úseku Olivovy ulice. Do konce května získá komunikace nový asfaltový povrch v úseku od ul. Jasmínová k ul. Na Vyhlídce. U silnice vznikne i nový chodník. Omlouváme se za dočasné nepohodlí rezidentům a řidičům, prosíme o trpělivost a doufáme, že jízdu po nové silnici všichni Říčaňáci ocení.

 

Do cílové rovinky se blíží i výstavba nového denního stacionáře Olga v Říčanech. Slavnostní otevření proběhne již ve čtvrtek 28. května.

Adéla Ambrožová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena