Stolní tenisté postupují do 3. ligy

7. 7. 2022

Na konci sezóny stolního tenisu můžeme mít radost z více úhlů pohledu. Jednak A-mužstvo dospělých vyhrálo nejvyšší středočeskou soutěž – divizi a postoupilo do 3. ligy. Rozhodně to nebylo jednoduché. V průběhu soutěže se tým pohyboval uprostřed tabulky, ale výborně načasoval formu na play-off. Velkým tahounem byl David Jícha, který po celou druhou polovinu soutěže nenašel žádného přemožitele. Dále výrazně přispěli Aleš Štěpánek, Martin Pavlíček a Roman Pokorný, když ve finále jasně předčili Lány, které vyhrály základní část. Ono není jednoduché se dostat do ligových soutěží, protože pokud to člověk počítá od spodu, je třeba postoupit ze tří okresních tříd a následně tří krajských soutěží, to znamená šest postupů.

V minulosti jsme každoročně využívali partnerství se zahraničními kluby, ale covid situace nás přibrzdila. Snad se blýská na lepší časy. V jednání máme zápas s partnerským městem Říčan, polským Opatowekem, a také jednu dálkovou akci. Na říjen již máme letenky do mexického Cancúnu, takže se velmi těšíme na tuto „exotickou“ zkušenost. Snad nedojde k podcenění soupeře, když si vybavím, jak na plánovací poradě padla otázka do pléna: „Už jsi viděl hrát Mexičana ping-pong?“

Naše mládež sbírala hodně medailí na okresních turnajích a také se účastnila krajských bodovacích turnajů. Ti lepší již dokonce sbírají zkušenosti v soutěžích dospělých a mohou se tak posouvat do dalších tříd. Tento měsíc proběhl závěrečný klubový turnaj a věříme, že se zase opět potkáme v další sezóně. Poděkování patří trenérům mládeže za její rozvoj.

Vratislav Valenta

TTC Říčany v rámci TJ Tourist z.s.

 

Foto: Jindřich Kohout

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena