Strašínské loučení s létem

30. 9. 2016

V sobotu 10. září ožilo strašínské hřiště zástupy dětí, které se přišly rozloučit s létem prostřednictvím sportovních her ve stylu antických olympiád .

Děti střílely z luku, hrály bowling, házely kládou ,  míčky srážely hlavy římských vojáků, lovily ryby v bazénu, zdolávaly na dřevěných šlapkách bažinu, učily se chodit po provaze a luštily hlavolamy v kouzelné chýši. U výtvarného stolečku se děti zabývaly výrobou koupelové soli s vonnými silicemi.

Přijelo i loutkové divadélko a večer koncertovala hardrocková skupina Derelict.  O zábavu dětí se starala skupina Římanek  a antických bohyň. Přišel dokonce i římský senátor,  Obelix, Caesar a tři Kleopatry J .

Bylo nádherné počasí, díky kterému jsme vydrželi hodovat a veselit se dlouho do noci. Garantem akce byl strašínský osadní výbor, bez jehož podpory by se akce nemohla uskutečnit. Děkujeme všem dětským i dospělým účastníkům za skvělou atmosféru, děkujeme všem milým spolupracovníkům za pomoc a těšíme se na další společnou akci. Mikulášská nadílka se blíží ! J

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena