SUNNY KIDS ŘÍČANY – laskavá školka dostupná všem dětem

3. 10. 2022

Sunny Kids – Mateřská škola a Dětská skupina v Říčanech otevřela 1. 9. tři nové třídy pro děti od 2 let.

Angličtina s rodilým mluvčím každý den, logopedie, propracovaný předškolní program, dostatek pohybu venku, kvalitní strava, samostatná jídelna a ložnice pro děti. Ano, to vše je u nás samozřejmostí.

A co se v Sunny Kids událo v září? Společně jsme přivítali nové kamarády a všichni jsme se prostřednictvím společných her pěkně seznámili. Náš vstřícný a opravdu individuální přístup ke každému dítěti byl v zářijovém adaptačním období obzvláště důležitý. Máme velkou radost, že všechna naše sluníčka zvládla adaptaci na výbornou.

Ve třídě u nejmenších dětí, oddělení dětské skupiny od 2 do 3 let, vládla příjemná atmosféra. Všechny tři paní učitelky, které o děti s láskou pečují, navázaly s našimi nejmenšími krásný přátelský vztah. Děti se u nás cítí pěkně pohodlně a bezpečně. Po úspěšné adaptaci jsme s dětmi začali pracovat dle tematického vzdělávacího programu. Tvořili jsme, tančili, zpívali, hráli si a začlenili i logopedické hrátky.

Ve věkové třídě 3 - 4 roky a třídě předškoláků, oddělení mateřské školy, proběhla adaptace také s velkým úspěchem. Naše zkušené paní učitelky provedly děti adaptačním obdobím s jistotou a klidem. Děti již znají všechny své kamarády, ve školce se cítí jako doma a je nám všem společně prima.

A co se děti v Sunny Kids v září naučily? Naše sluníčka již perfektně znají prostředí naší školky, naučila se mnoho nových pohybových her a básniček, zejména na téma přátelství. Hráli jsme námětové a komunikačních hry, hodně četli o etiketě, naslouchání druhým, komunikaci, toleranci a slušném chování. Také jsme se učili o rodině v českém prostředí i ve světě a vztazích. Proběhly pravidelné vzdělávací bloky českého jazyka a předškolní matematiky. K tomu jsme hodně tvořili, tančili a zpívali a stihli jsme i výlet do přírody.

Vaše Sunny Kids Říčany

www.sunnykids.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena