T. J. Sokol Říčany a Radošovice

26. 8. 2016

Ohlédnutí za sokolskými akcemi a pozvánky na září

Letošní 43. mezinárodní setkání sokolů v tyrolském Oetzu pořádala jednota Mnichov ve dnech 14. – 16. 5. 2016. Sokolové z Říčan přijeli tentokrát v hojném počtu, a tak jsme se zúčastnili všech soutěží, kromě běhu kolem Piburgského jezera. Dařilo se nám ve volejbalovém turnaji, ale nakonec jsme měli trochu smůlu a na medaili jsme nedosáhli. Získali jsme však 3. místo v petangu a 3. místo v hodu na plechovky. Statečně jsme bojovali i v přetahování lanem, šipkách, holubičce na kládě a v dětských soutěžích. Památku tragicky zesnulého zakladatele Sokola Dr. Miroslava Tyrše jsme uctili na zádušní mši a pochodem k pamětní desce, která je umístěna na břehu řeky Ach, kde bylo jeho tělo nalezeno.

Srpnovou sobotu 6. 8. pořádala naše jednota již 6. ročník volejbalového turnaje „O babiččin mazanec“. Tohoto klání se zúčastnilo 22 hráčů a hráček ve věku padesát let a starší. Počasí nám opravdu přálo. Prvenství a voňavý mazanec si odneslo družstvo „Mistři“. Podle mne však byli vítězi všichni zúčastnění, tedy i družstva Borci, Banáni a Citrón. Veliké uznání patří nejstaršímu účastníkovi Honzovi, který v předvečer turnaje oslavil 76 let.

Zveme Říčaňáky všech věkových kategorií první týden v září na všechny naše cvičební hodiny, které již budou probíhat. Informace o jednotlivých cvičeních se dovíte na www.sokolricany.cz. Na těchto stránkách se také včas dočtete o Noci sokoloven, na kterou jste srdečně zváni. Letos se tato akce v Říčanech koná podruhé dne 23. 9. 2016.

Vzhledem k velkému zájmu o cvičení všestrannosti především předškolních dětí hledáme zájemce, kteří by se chtěli stát cvičiteli. Ideálně maminky či tatínky na rodičovské dovolené, či aktivní babičky nebo dědečky. Je třeba absolvovat cvičitelský kurz, kterého se nemusíte bát, jestliže máte kladný vztah k pohybu a dětem.

Jarmila Voráčková – náčelnice

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena