T. J. Sokol Říčany a Radošovice

27. 10. 2016

Tenisová STVODVACÍTKA, KROS 2016, Pozvánka

Trošku hororová tenisová STVODVACÍTKA – letos 9. ročník

     Termín pro letošní tenisovou populární STODVACÍTKU byl zvolen na sobotu 17. září s nadějí, že počasí nám tradičně bude přát. Pravda, loňský ročník byl pro mnoho hrajících, většinou seniorů, rizikový, protože panovala úmorná tropická vedra, ale naštěstí k žádným zdravotním problémům tehdy nedošlo.

 Proč jsem použila v titulku výraz „hororová“? Důvodem se stal nečekaný zvrat v počasí, kdy po řadě tropických dní a nocí zazněla předpověď meteorologů, že právě v noci na 17. září přijdou přívalové deště a v dalších dnech budou pokračovat místní přívalové přeháňky.

    Dovedeme se vcítit do bezesné noci ředitele turnaje Standy Koubka, jak se tato předpověď vyplní. Bohužel, v sobotu ráno kurty „plavaly“. Nejen naši správci, ale i samotní seniorští účastníci turnaje, se pustili do možná sisyfovské práce. Začali vysoušet všechny tři kurty a to s tak rychlou a hbitou vehemencí, že turnaj mohl včas začít.

     Pro velký zájem se musel počet účastníků omezit na 16 hrajících dvojic. Ač se během celého dne přehnalo nad kurty několik hrozivých tmavých mraků, vítr je milosrdně odvál a turnaj byl v odpoledních hodinách dohrán.

     Vítězem letošního 9. ročníku se stala dvojice Slávek Bimka a Ota Korbel. Tato dvojice se utkala ve finále s Mirkem Bartošem a Karlem Maříkem. Finalistům blahopřejeme.

     Všichni účastníci turnaje ocenili obětavý přístup při zabezpečení přípravy, organizace i celého průběhu, jeho řediteli bratru Koubkovi.

      A opět, věřte nevěřte, jen byly rozdány ceny pro vítěze turnaje, včetně dvojice, která vyhrála Pohár útěchy – Vašek Stejskal a Win Nguyen, obloha se protrhla a přívalovým deštěm se ocitly kurty opět pod vodou.

     Byli jsme zvyklí, že večerní posezení hrajících seniorů, jejich manželek, přítelkyň a ostatních kamarádů jsme vždy prožili romanticky pod oblohou plnou hvězd. Ani o tento „zážitek“ jsme se nenechali díky nepřízni počasí, ošidit, přemístili jsme se do útulné tenisové klubovny a zbylo zde místo i na živou hudbu, taneček a výborné pohoštění. V této souvislosti patří velký dík Mirkovi Löppenovi, který každoročně, nejenže aktivně v turnaji hraje, ale přitom stihne své „zázraky“ při grilování osvědčených pochoutek.

      Závěrem bych na tomto místě chtěla poděkovat všem našim tradičním přátelům a podporovatelům existence tohoto seniorského turnaje, tj. firmě Coca Cola, Hotel Pratol, Pekařství Frydrych, Městský úřad Říčany, Jeníček Jiří, Vocl Roman, Vosátka Martin a Vencovský Karel.

                                                                                   Hana Dobrovodská

                                                                                  Místostarostka T.J. Sokol Říčany

 

KROS 2016 - náhradní závod? Ne, parádní závod!

Modernizace atletického stadionu finišuje. To je sice dobrá zpráva, ale špatná pro všechny malé sportovce, kteří takto přišli o své dva tradiční závody – Sprinterský trojboj a Žákovský atletický den. Takže co teď? Co třeba takový náhradní závod - Podzimní městský kros na Lázeňské louce? Podmínky pro uspořádání krosu byly dvě - že nám město Říčany umožní Lázeňskou louku na kros použít a že nám Klub Cesta poskytne zázemí. Oboje klaplo. Tímto děkujeme městu a Klubu Cesta, protože bez Vás bychom to tentokrát opravdu nedali. Potom už nastala běžná organizace a rozhodování. Dát vodní příkopy i nejmenším, dát elévům I delší trať, jak všechny odměnit atd.?

Konečně tu byla neděle 2. října. Děti se začaly nejprve trousit, potom jich přicházelo čím dál víc. No, startovní čísla nám nakonec stačila, ale jen tak tak. Celkem přišlo 172 závodníků!! Závod probíhal díky dobré organizaci velmi svižně. Prezence, rozcvičení, zahájení, na start, výstřel, vodní příkop sem a tam a tam a sem, cíl, medaile. V poledne bylo hotovo i s úklidem. Děkujeme zástupci města panu Hrabovi, krajskému zastupiteli panu Šmolíkovi a starostovi Sokola Robertu Bělohlávkovi, kteří závod zahájili a svojí účastí podpořili. Děkujeme Zuzce Šemberové, paní Peškové a panu Šemberovi za perfektní organizaci stánku s občerstvením a maminkám za vynikající koláče. Nebudeme vypisovat jména vítězů, jednak vyhráli všichni, kteří na premiérový kros dorazili, a jednak je vše včetně bohaté fotodokumentace přehledně uvedeno na našich stránkách.

Co říci na závěr? Toto nebyl žádný náhradní závod, toto byl parádní městský kros, který stojí za to zopakovat.

 

2. místo mezi přípravkami Středočeského kraje

2. místo ve finále závodu družstev atletických přípravek ve Středočeském kraji 2016 je pro náš oddíl obrovský úspěch. Děkujeme všem atletům, kteří se na tomto výsledků podíleli, trenérům - Janě Vlčkové (hlavní osoba 3 jarních kol), Eržice Gärtnerové, Janě Cílkové a Viktoru Drobnému a samozřejmě rodičům. Říčanští atleti se vypořádali s konkurencí 24 týmů z 13 oddílů, pouze družstvo Neratovic nám ukázalo záda. Minulý rok 12. místo, letos druzí – pomyslná laťka se zvedá. Abychom ji udrželi, usilujeme o druhou tréninkovou jednotku pro zájemce z řad pravidelných účastníků závodů. Zdá se, že to vyjde.

Vendula Höfinghoff, za atletický oddíl T.J. Sokol Říčany a Radošovice

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena