T. J. Sokol Říčany a Radošovice

28. 2. 2021

Naši sokolové sklízejí uznání za svou oddanost sportu, píli i fantazii

OceněČeského olympijského výboru

V roce 2020 ocenil Český olympijský výbor členku T. J. Sokol Říčany a Radošovice Mílu Pangrácovou titulem Cvičitelka roku 2019 za dobrovolnou celoživotní činnost cvičitelky a lektorky. Míla se zasloužila o obnovení Sokola v Říčanech v roce 1991, kdy byla zvolena náčelnicí jednoty. Ve své dlouholeté cvičitelské kariéře se věnovala trénování dětí, žen i seniorů. Pracovala v Ústředním cvičitelském sboru žen OV ČOS. Byla také dlouholetou náčelnicí župy Barákovy, kde stále působí na pozici místonáčelnice. Mílo, ze srdce Ti k ocenění gratulujeme a děkujeme za vše, co jsi pro Sokol a propagaci sportu udělala a stále děláš.

Otec a dcera Kovačkovi mistry
halových turnajů 2020

Dvanáctiletá Alenka Kovačková vyhrála s E. Forejtkovou čtyřhru na neoficiálním Halovém mistrovství světa v tenise 2020 ve francouzském Auray a v singlech získala bronzovou medaili. Na halovém mistrovství ČR ml. žákyň obsadila 2. místo v singlech a 1. místo v deblu s L. Samsonovou. Celkem se za rok 2020 umístila na 2. místě celostátního žebříčku mladších žákyň.   Petr Kovačka obsadil na halovém mistrovství seniorů v Seefeldu 2020 v singlech 2. místo. Ve čtyřhře vybojoval dva tituly mistra Evropy, a to v kategorii 40+ a v mixu 45+. V aktuálním žebříčku ITF je tak v kategorii seniorů 45+ ve dvouhře na 4. místě, ve čtyřhře na 4. místě a v mixu na 2. místě.

Ceny nejen za sportovní výkony

Do kreativní výzvy Vzdělavatelského odboru ČOS na téma Znak Sokola v netradičním pojetí se zapojila i naše jednota. Lví podíl na reprezentaci měla Eva Horáčková Jungmannová, která samostatně, s rodinou a se svými oddíly RD a atletiky, posbírala místa „na bedně“ hned ve třech kategoriích. Úspěch slavila také její dcera Kája Horáčková mezi mladším žactvem. A z 2. místa kolektivů žactva se raduje oddíl Heleny Wills.          

            Lucie Lacinová, T. J. Sokol Říčany a Radošovice

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena