T. J. Sokol Říčany a Radošovice

5. 7. 2021

Atleti zahájili medailovou sezónu, všestrannost se otevřela veřejnosti

Atletické jaro 2021

6. června pořádal atletický oddíl na sokolském stadionu v Říčanech tradiční veřejný závod - Sprintérský 3boj. Po covidové pauze byl zájem dětí o sportování obrovský, na několik dětí už bohužel nezbylo místo. Na podzim pořádáme další dva závody, věříme, že si každý svůj závod najde. Během oficiálního zahájení byly předány poháry pro „Atletické naděje“ za rok 2020, a to Báře Dolanové a Štěpánu Kusovi, dále byli oceněni medailisté a účastníci atletických Mistrovství ČR v roce 2020 – L. Jonáková, J. Boháč, K. Lacková a V. Šašek. Potom se mohly závody rozjet, jelo se podle plánu a do cíle jsme dojeli ve 12 hodin. Nejlepší dostali diplomy, zajímavé medaile a věcné ceny se sokolskou tematikou. Velmi nás těší, že jsme mohli na 3boji kromě domácích atletů přivítat i závodníky z klubů jako SK Jeseniova, Sokol Zlatníky, Atletika Jižní město, SK Aktis, ASK Slávia Praha, Sport Milovice, Sokol Vinohrady, Atletika Líbeznice a Atletika Čelákovice. Veškeré výsledky najdete na našich stránkách. Fotky (taktéž na www.atletika-ricany.cz) nám přibližují pohodovou atmosféru celého sportovního dopoledne, o kterou se postarali především všichni soutěžící, pořadatelé z řad trenérů a město Říčany, které finančně celý závod podpořilo. Všem děkujeme.

Poslední květnový víkend se 13 atletů pod vedením trenéra Miroslava Lacka účastnilo vícebojů ve Vlašimi. Nejenže si dovezli medaile (tři zlaté a tři bronzové), ale Jan Boháč, K. Bradová, L. Bradová, E. Lacková a K. Lacková se svými výkony kvalifikovali na MČR.

O týden později se v Třebíči konalo MČR dorostenců, dorostenek, juniorů, juniorek, mužů a žen ve vícebojích. Náš zástupce Vojta Šašek na MČR absolvoval svůj první desetiboj v životě a vyrovnal se s ním velmi dobře – 9. místo a 5372 bodů – gratulujeme!

19. června budeme držet pěsti našim zatím dvěma dorostencům a 14. – 15. srpna našim zatím čtyřem žákyním, všichni se kvalifikovali na MČR ve svých disciplínách. Pro náš oddíl je úspěch už skutečnost, že se naši závodníci kvalifikují na mistrovství ČR, pokud by to navíc cinklo, bylo by to fantastické.

Vendula Höfinghoff, předseda AO

 

Move Week na tři způsoby a rušný
závěr měsíce

Letos jsme celosvětový týden pohybu slavili třemi způsoby. Online, dobrodružnou stezkou a venkovním cvičením. První dva způsoby jsme měli dostatečně natrénované z nedávné doby. Online cvičení se zvířecí tematikou si pro děti připravila Monika Janoušková. Venkovní hodiny s diplomy a odměnami od ČOS si užily kategorie rodičů a dětí, předškoláci a mladší žactvo. Seniorský oddíl absolvoval skupinový pochod Míle s Mílou v rámci dobročinné akce Evropská míle. Tuto akci jsme podpořili také stezkou, ta vedla tentokrát náročnějším terénem a mile nás překvapilo, že ji zdolaly seniorky, kolo i kočárek. Běh o délce jedné míle zadala svým svěřencům náčelnice Helena Wills – děti bojovaly s obrovským nadšením a všem se podařilo výzvu splnit. Vícegenerační veřejné cvičení na sokoláku vedl Martin Sláma, nominovaný na republikovou cenu Cvičitel roku 2020. Čerstvý vzduch, zelené lípy a spokojení cvičenci – z takovýchto akcí člověk vždy odchází s pocitem, že má sokolská činnost smysl.

Nabitým týdnem ale červen pro sokoly neskončil. Poslední červnový pátek přinesl Noc sokoloven s lesní hrou, fotokoutkem, sportovními stanovišti a lidskými pyramidami. Sobota pak říčanský Den dětí se sokolským stánkem na fotbalovém hřišti.

A na webu jsme zveřejnili prázdninovou soutěž o nejlepší meme.

Krásné léto vám všem za celý říčanský SOKOL přeje

                                       Lucie Lacinová, stonáčelnice

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena