T. J. Sokol Říčany a Radošovice

7. 7. 2022

Říčanští atleti promlouvají do republikových žebříčků

Ve druhé polovině dubna se rozjela sezona na dráze prvními koly krajského přeboru družstev. Velký kolotoč odstartovalo mladší žactvo. Týden na to se k nim přidalo i starší žactvo a dorost s juniory. Už na těchto prvních závodech padaly oddílové rekordy a bylo vidět, že příprava se většině našich atletů vydařila.

S příchodem krajských přeborů jednotlivců začal veliký hon na nominace. V této sezoně nás totiž kromě Mistrovství ČR také zajímá Letní olympiáda dětí a mládeže (LODM) a Evropský olympijský festival mládeže (EYOF). Z krajských přeborů mladšího žactva si medaili přivezl Tomáš Barták. To mu vyneslo i pozici náhradníka na LODM. To samé se povedlo Štěpánovi Němcovi v kategorii starších žáků. Tam navíc ještě medaili, tentokrát bez nominace na LODM, získali Patrik Geist a Lea Bradová. Z dorostenců a juniorů si na medaili sáhli Lucka Jonáková, Karolína Lacková, Bára Dolanová a Vojta Šašek. Na vícebojařských přeborech získali medaile Vojta Šašek, Lea Bradová, Karolína Lacková a Bára Dolanová.

Na přelomu května a června už začalo jít do tuhého. Přiblížil se totiž čas mistrovských závodů. Vše začala Olivia Greenová, když se jí podařilo ovládnout československé finále Čokoládové tretry. Na Mistrovství ČR ve vícebojích nás skvěle reprezentovali čtvrtým místem v desetiboji dorostenců Vojta Šašek a čtrnáctým místem v sedmiboji starších žákyň Lea Bradová.

A to zdaleka nekončíme, proto sledujte fb stránku Atletika Říčany nebo naše webové stránky.

David Beneš


 


 


 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena