Tanečníci z Říčan se zapsali do české knihy rekordů

2. 7. 2013

V areálu na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích zatančilo nejvíce tanečníků z jedné skupiny společnou choreografii ve stylu streetdance.

O podívanou, jejíž výsledek čítal rovných 232 mladých tanečníků a tanečnic, a byl tak oficiálně zanesen do České knihy rekordů, se v sobotu 25. května postarala největší taneční skupina v republice – Dancing Crackers (zkráceně DC). K tomuto úspěchu přispěly i děti z Klokánku Hostivice.

Rekordní taneční show podpořila herečka a modelka Alice Bendová. „Jste strašně šikovní. Vážím si toho, že jsem tady,“ obrátila se k tanečním rekordmanům a popřála jim, aby jim nadšení pro jejich koníček vydrželo co nejdéle. „Protože já třeba talent k pohybu a k tanci moc nemám,“ myslí si herečka, „ale když vás tady všechny vidím, tak asi taky začnu – a mám dvě malé děti, které k tomu určitě povedu! Takže: jste fakt dobrý a držím do budoucna palce.“

I přes drobný déšť a chladné počasí se prostranství pod pódiem na chvíli prozářilo žlutou barvou společného dresu DC. Pulsující hudba, spousta energie, přesvědčivé kreace – a rekord byl na světě. Mimochodem, jeho výjimečnost spočívala ve způsobu, jakým se společné vystoupení šířilo mezi tanečníky. Byli registrovaní v jedné skupině a choreografii se učili nikoli z internetu, ale přímo v daných městech, pod vedením lektorů proškolených DC. Pražské vystoupení dětí z různých měst bylo tedy vlastně jejich společnou premiérou.

Občanské sdružení Dancing Crackers (DC), což v překladu značí „Tančící sušenky“, v roce 2008 odstartovalo po celé České republice projekt s názvem „Tancuj a nedrob!“. Jeho cílem je ukazovat dětem i jiné možnosti využití volného času, než jsou dlouhé hodiny trávené hraním her na PC nebo bezduchým bloumáním městem. Tréninky na získání tanečního rekordu a přípravy na každé jejich vystoupení jsou důkazem, že takto trávený volný čas má smysl a rozhodně není zbytečný.

 

Denisa Říhová, taneční skupina Dancing Crackers

zdroj: www.adam.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena