Tělocvična bude!

29. 8. 2020

 

Na srpnovém zastupitelstvu Středočeského kraje byl mj. schválen materiál, který vytvořil předpoklady pro naplnění snu mnoha generací studentů říčanského gymnázia. Výstavba tělocvičny a odborných učeben má nyní schváleno financování díky odsouhlasení přijetí úvěru od EIB, kde je tato investice jmenovitě uvedena. Následně byl odsouhlasen upravený plán krajských investic, který umožní zahájení výběru zhotovitele stavby. Stavba tedy může být v ideálním případě zahájena ještě letos.

Zásadní posun začal před více než čtyřmi lety, kdy se podařilo přesvědčit vedení kraje o nutnosti investice a ta byla zahrnuta do plánu investic a zpracována studie. Následně už za působení Jana Skopečka v pozici radního pro školství se vysoutěžil projektant stavby. Přes problémy při získávání stavebního povolení a delší vyjednávání s městem jsme v prosinci 2018 získali stavební povolení a od té doby se čekalo na financování, které se vedení kraje nakonec rozhodlo zajistit až díky plánovanému přijetí úvěru. To se připravovalo od zimy a začátkem srpna je možné proces rozjet naplno.

Věřím, že jiné projekty nebudou trvat tak dlouho a podaří se s krajem navázat lepší a hlubší spolupráci třeba při vymístění prostoru pod Mlýnským rybníkem, nebo při budování obchvatů kolem Říčan. Zde však bude nutná těsná spolupráce s vedením města a společná řeč. Věřím, že se ji podaří najít.

Miloslav Šmolík, zastupitel (ODS)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena