Tenisová „STODVACÍTKA“ – 8. ročník

2. 10. 2015

U každého tenisového turnaje, který se koná pod širým nebem, hraje důležitou roli počasí.

Letošní STODVACÍTKA se odehrála na říčanských kurtech dne 29. srpna, kdy panovala na celém území naší republiky tropická vedra. Jistě pamatujete, jak byli zejména senioři

varováni, aby zůstávali v klidovém režimu, nevycházeli ven, dodržovali pitný režim, atd. Ale tenisová STODVACÍTKA je deblový mužský turnaj právě seniorů, kde každá dvojice musí věkově splnit minimálně 120 let, přičemž ten mladší spoluhráč z této dvojice musí mít alespoň 50 let. Letos byl o tento turnaj opět velký zájem a účast musela být omezena na 17 dvojic. Ač slunce nemilosrdně pálilo již od rána, všichni senioři bojovali obdivuhodně jako o život. Vítězem celé soutěže se stala dvojice Jan Mika a Zdeněk Šalda, která se utkala ve finále s dvojicí František Bulín a Martin Vosátka.

     Jménem všech účastníků turnaje vyjadřuji poděkování řediteli turnaje Standovi Koubkovi, který tradičně prokázal svůj profesionální přístup při zabezpečení přípravy, organizace a hladkého průběhu turnaje. Sám se umístil ve dvojici s J. Voclem na 3. místě.

     Tradicí se stalo večerní společenské posezení nejen hrajících seniorů, ale i jejich manželek a dalších hostů. Nechyběla živá hudba, tanec a zejména vynikající pohoštění, které i v průběhu celého dne rovněž profesionálně zabezpečoval Mirek Loppen, sám aktivní účastník turnaje. Manželky hráčů pak tradičně „soutěžily“ o nejlepší pochoutky jejich kuchyně.

      Rovněž na tomto místě je nutno poděkovat všem sponzorům za dary a příspěvky, bez nichž by se tento turnaj, s tak bohatým programem, nemohl uskutečnit. Jedná se o firmy Coca Cola, Hotel Pratol, Restaurace U Jermařů, Pekařství Frydrych, Městský úřad Říčany, Vocl Roman, Vencovský Karel, Vosátka Martin a Vosecký Zdeněk.

                                                                                        Hana Dobrovodská

                                                                                     Členka tenisového oddílu

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena