Tenisové seniorské turnaje Sokola Říčany v roce 2022

26. 11. 2022

 

 

  Rok je pryč a říčanští senioři uspořádali ve druhé polovině tohoto roku už čtrnáctý ročník původní „stodvacítky“, po deseti letech pak už „stotřicítky“.

  Princip zůstal stále stejný jako ve všech předchozích ročnících, jen věková hranice účastníků se vzhledem k postupujícímu věku posunula. Byl to tedy turnaj deblových dvojic, u nichž součet věku obou hráčů nesmí poklesnout pod 130 let.

  Letošního turnaje se zúčastnilo 12 dvojic, ale úroveň byla velice slušná a výsledky zápasů hodně vyrovnané. Do finále se dostaly dvojice Ota Korbel a Láďa Sloup proti Fifovi Bartošovi a Kájovi Maříkovi.  Zápas byl vyrovnaný do posledních gamů s výsledným skóre 7:5 pro prvně jmenovanou dvojici, která ale byla o 10 let mladší (138 let).

  Na třetím místě skončila dvojice R. Vocl a V. Vondřich, která v boji o bronzové medaile porazila dvojici V. Šimek a K. Bláha 6:4.

  Medaile a věcné ceny předávali ředitel turnaje Mirek Lepen a jeho o poznání hezčí doprovod, Hanka Dobrovodská.

  Po turnaji následovalo tradiční veselí s pohoštěním, poskytnutým zčásti sponzory a z části manželkami hráčů. Nálada úžasná a přátelská jako vždycky.

  Obdiv za uspořádání tohoto turnaje rozhodně patří šéfovi celého turnaje Mirku Lepenovi a jeho pomocníkům a poděkování pak všem sponzorům:

  Městskému úřadu Říčany, Vencovskému Karlovi, Flaškovi Milanovi, Vosátkovi Martinovi, Voclovi Romanovi, Fridrichovi Davidovi, Jeníčkovi Jiřímu, Šindelářovým Robertovi a Mirce, Křížkovi Františkovi, Koubkovi Standovi, Vlachovi Petrovi, Šafaříkovi Petrovi a Stehnovi Františkovi.    

  O měsíc později byl uskutečněn seniorský turnaj tzv. „Ryder cup“, týmový turnaj dvojic volně vybraných a sestavených tak, aby nikdo spolu nehrál více než jednou a pokaždé proti jiným protivníkům. Vítězem se stalo družstvo v sestavě O. Korbelová, R. Vocl, J. Bartoš, V. Stejskal, M. Lepen, V. Horák, F. Bulín,

E. Klenka, který porazil tým L. Kostková, O. Korbel, J. Mika, J. Bimka, V. Vondřich, J. Žembery, I. Chalupný v šestnácti zápasech deblových dvojic v poměru 9:7.   

  Úžasné je, že věkový průměr obou turnajů se pohyboval kolem 72 let, a to není pro seniorské sportovce vůbec špatné. Pohyb a dobrá nálada se asi rovná zdraví, a to je v tomto věku něco, čeho si všichni považujeme.

V. Vondřich

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena