Tenisový „Senior 130 Cup a „Senior Ryder Cup“ 2020

1. 11. 2020

 

Poslední sobotu v srpnu se uskutečnil již třináctý ročník turnaje tenisových dvojic, tzv. „Senior 130 Cup“.  Ačkoliv nám všem, co se pravidelně účastníme tohoto seniorského turnaje, přibylo na létech, přesto byla účast úspěšná - celkem 16 dvojic ve věku mezi 130 až 145 roky věku. Potěšilo nás, že jedna cizinecká dvojice přiletěla na turnaj až ze Švýcarska; krátce po skončení turnaje se sice vracela, ale stačila nám udělit pochvalu za atmosféru a průběh turnaje, včetně ujištění o účasti v příštím roce. Maličkost, ale potěší to.   

Vlastní průběh turnaje se odehrál ve čtyřech skupinách a následném vyřazovacím K. O. systému ve dvou oddělených soutěžích o medaile a o vítěze tzv. „útěchy“, tedy nepostoupivších ze skupin.

Vítězem celého turnaj se stala dvojice Vašek Stejskal (78) a jeho partner Jirka Vocl, která, zdá se, to má již předplacené, protože v posledních pěti ročnících vyhrála již potřetí. Porazili nově vytvořenou dvojici Ota Korbel a Milan Letfus v poměru 5:1. Z poražené dvojice gratulujeme zvláště M. Letfusovi, protože pobyt na tzv. „bedně“ je pro něj novým zážitkem. Třetí se umístila dvojice, resp. trojice R. Vocl, F. Dočekal a L. Vrba. Zde bylo uplatněno pravidlo, že ve dvojici, kde hraje alespoň jeden hráč starší 75 let, může se tento po setu vystřídat ještě s hráčem dalším, registrovaným u této dvojice.  Útěchu, tedy soutěž poražených, vyhrála dvojice Ivan Chalupecký a Vin H., která porazila louňovickou dvojici F. Bulín a L. Březka v poměru 5:3.

Vlastní turnaj skončil až po čtvrté hodině odpolední a hráči, kteří se dostali až do závěrečných kol, byli notně unaveni. Občerstvení, připravené v kuchyni vedené Mirkem Lepenem, bylo třešničkou na dortu přátelské pohody a radosti z každoročního setkání celé party seniorských tenistů a jejich přátel.

Za tuto pohodu děkujeme nejen našim děvčatům, která nás zahrnula pekařskými dobrotami, ale hlavně sponzorům a přispěvatelům našeho turnaje, jmenovitě: Město Říčany, firma David Frydrych, restaurace „U Jermářů“, Oaza Říčany a pánové Milan Štěpánek, Milan Svoboda a Jiří Jeníček. Srdečně děkujeme.

 

 O 14 dní později proběhl „Seniorský Ryder Cup“, populární zápas mezi dvěma vybranými týmy, složenými z dvojic, které se utkaly mezi sebou vždy s jiným partnerem. Již osmý ročník byl svědkem vyrovnaných bojů až do posledního kola, kdy vítězný tým odskočil třemi vítězstvími ke konečnému úspěchu v poměru 9:6.

Vítězem se stalo družstvo kpt. Radka Vocla se členy Mirek Bartoš, Mirek Lepen, Slávek Bimka, Lenka Kostková a Ivan Chalupný. Všichni budou zapsáni na desce vítězů.

Závěrem poděkování vedoucímu turnaje M. Lepenovi, jehož starostí je jednání s našimi podporovateli a celkové hmotné zajištění turnaje, samozřejmě včetně celé kuchyně a všechno občerstvení; dále Vláďovi Vondřichovi, jenž zajišťuje vlastní organizaci a průběh turnaje. Poděkování též všem pomocníkům a účastníkům, ale proč o tom tolik mluvit, děláme to všichni rádi a děláme to pro sebe, tedy pro celou tenisovou seniorskou partu. A je to moc fajn.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena