TJ Sokol Říčany

6. 7. 2020

SPOLU NA STARTU

V pondělí 1. 6. začala oficiálně posunutá atletická sezona roku 2020. Na 173 stadionech v republice, včetně toho našeho, probíhaly atletické mítinky. Jednalo se o největší světovou atletickou akci, kterou pochválil i šéf světové atletiky Sebastian Coe. V Říčanech se místní atleti a atletky z kategorií mladšího a staršího žactva utkali ve skoku dalekém. Ti starší si k tomu ještě přidali hod oštěpem. K vidění byla celá řada zajímavých výkonů, zároveň ale bylo znát, že zatím nikdo není rozzávoděný. Trenéry, kteří se podíleli na tomto projektu s Českým atletickým svazem v Říčanech, byli: David Beneš, Mirek Lacko a Zdeněk Hercik, který zajistil online přenos na FB našeho oddílu.

David a Mirek

SPRINTÉRSKÝ 3BOJ

Neděle 7. 6. patřila pro změnu mladším závodníkům ročníků 2007-2014. V našem tradičním závodě jsme lehce upravili délku tratí, ke sprintům na 50 m a 150 m jsme přidali 20 m s letmým startem. Dostavilo se 106 závodníků v 10 kategoriích. Díky vlhké dráze byly první rozběhy náročnější, všichni si s však s nepřízní poradili a vydrželi až do finále. Závody měly spád a byly napínavé až do konce.

Celý červen budeme pokračovat ve smršti závodů. Těmi hlavními jsou krajské přebory jednotlivců a družstev. Nepřehlédnutelný je i domácí Tuctový závod s dvanácti disciplínami, a to na začátku a konci prázdnin. Více na www.atletika-ricany.cz

 

SOKOL (UKLÍZÍ) V LESE

Začátek jara nepřál hromadným akcí, byl však výzvou pro aktivity individuální a překovávání sama sebe. V údolí Rokytky jsme na 500 m shromáždili 15 hromádek nepořádku, který tam naházeli nezodpovědní rošťáci. Po rozvolnění opatření jsme vyhlásili na pátek 7. 6. brigádu, která rozhodně nebyla pro fajnovky, a bohužel ani pro děti, které jinak rodiče na brigády hojně doprovázejí. Po zmoklé cestě plné kopřiv, ostružin, padlých stromů a nízkých větví jsme v pytlích z Muzea Říčany odtahali vše do kontejneru přistavěného městem Říčany. Ač se to zprvu nezdálo, byla toho těžko uvěřitelná hromada. Dva pytle hliníku pak ještě putovaly do tříděného odpadu sběrného dvora, stejně jako objemná televize, pro niž jsme si poté, co z ní vytekla voda, zašli s kolečkem. A kus světa je zase čistší, hurá!

Eva

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena