TŠ Twist a 22. ročník mezinárodní akce

5. 5. 2024

Taneční škola Twist Říčany pořádala už 22. ročník mezinárodní nominační soutěže v rokenrolu. Jarní cena TŠ Twist – Románek a partneři cup se konal 13. dubna ve Sportovní hale opět s mezinárodní účastí.

Za podporu děkujeme všem, kteří se na akci podíleli. Pořádat pravidelně více než 20 let akce takového rozsahu není snadné. TŠ Twist pořádá mezinárodní soutěže nejen na jaře, ale i na podzim. A v dnešní době sehnat prostředky na pravidelné akce je těžké. Děkujeme za finanční podporu panu Románkovi ze společnosti Románek a partneři, zvěrolékaři panu Veselému z ordinace VET Říčany. Děkujeme i městu Říčany (za snad schválenou finanční podporu). Mezi sponzory byly i společnosti Rekonstrukcerychle.cz, Eco-Seo. Děkujeme! A samozřejmě děkujeme i za velké nasazení a nezištnou pomoc mnoha rodičům!

Ve třinácti kategoriích, ve kterých se na akci soutěžilo, získaly naše barvy celkem 14× finálové umístění. Měli jsme členy „na bedně“: Máme 4× bronzové, 3× stříbrné a 3× zlaté medaile a poháry! Alespoň vítěze zmíním jmenovitě: Zlato vyhrál dospělý akrobatický pár Jakub Hlubuček – Nela Choutková, nejlepší byla formace dětí Jungles a formace dívek v hlavní ktg. Madonna Ladies. Taneční škola Twist byla celkově, co se týká výsledků, vůbec nejúspěšnějším oddílem.

Naše mnohaletá celoroční systémová práce nese výsledky. A nezaháleli jsme ani přes zimu. V TŠ Twist jsme připravili a natrénovali 11 zcela nových choreografií: 5 formačních, 3 párové a 3 choreografie pro dua. Všem jsme přichystali nové kostýmy, upravili hudební podklady atd. Také se nám podařilo rozšířit trenérský tým o dvě další proškolené trenérky s rokenrolovou trenérskou licencí.

V době, kdy se tiskne tento článek, cestujeme na Světový pohár v polském Zabrze (26.–28. dubna). Jako reprezentace za ČR soutěží tři naše různé skupiny, celkem 46 soutěžících! A takřka hned po návratu (1. května) zase bojujeme na mistrovství republiky v Praze.

Kromě mnoha soutěží v ČR máme v TŠ Twist jistou i nominaci i na červnové mistrovství Evropy. Ale o tom zase příště.

Jiří Boháček

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena