TŠ Twist má sportovce roku!

1. 3. 2024

Velký úspěch zaznamenala naše rokenrolová rodina z Taneční školy Twist v celoroční soutěži Sportovec roku. Ta hodnotí vítěze podle výsledků nominačních soutěží uskutečněných v kalendářním roce 2023 v ČR.

A nám se v tomto celoročním žebříčku hodně dařilo!

Zvítězili jsme v kategoriích párů, párových formací, dívčích formací i duí. Konkrétně se Sportovcem roku stali:

  • pár Jakub Hlubuček – Neli Choutková: vítězové v ktg. juniorů;
  • formace Twister: vítěz v ktg. párových formací;
  • duo Karolína Veselá – Viktorie Románková: vítězky v ktg. duí junior;
  • formace Madonna Ladies: vítěz v hlavní dívčí formační ktg.

K tomu jsme pro TŠ Twist získali mnoho dalších medailových umístění. Celkem jsme přidali z TŠ Twist dalších 5 míst stříbrných a další 3 bronzová umístění. Celkem tedy 12× umístění „na bedně“ pro rokenrol z Twistu.

 Slavnostní večer Českého svazu akrobatického rokenrolu s předáváním cen se konal 17. 2. 2024 v KC Nupaky. Zároveň se konala oslava jubilea založení Světové rokenrolové federace (založeno 1984). Oslavili jsme i vznik soutěžního tanečního akrobatického rokenrolu u nás (v tehdejším ČSSR také v roce 1984).

Usnout na vavřínech – na dosavadních úspěších –však nemíníme. A tak „makáme“ a neustále se zlepšujeme. Ve Twistu trénujeme nejen během pracovního týdne, ale máme i víkendové tréninky. To abychom se v nových kostýmech a s novými choreografiemi zase blýskli na soutěžích. První velký, a to dokonce mezinárodní, test se bude konat 13. dubna ve Sportovní hale v Říčanech. Bude to už 22. ročník akce Jarní cena TŠ Twist – Románek a partneři Cup. Předběžně jsou přihlášené reprezentace z Polska, Slovenska a Rakouska.

 

Jiří Boháček
vedoucí TŠ Twist Říčany
zakladatel soutěžního rokenrolu v ČSSR

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena