TŠ Twist pro nejmenší

30. 1. 2014

 

 Nejmenší zájemci o tanec u nás začínají v přípravce, kde nově vyučujeme i základy gymnastiky. V přípravce se malí caparti naučí několika základním tancům. Hudebním doprovodem jsou známé skladby z večerníčků a pohádek. Děti si zatančí tanec Maxipsa Fíka, Křemílka a Vochomůrky (rumba), Klokaní tanec (Let kiss), pračku (disko), ale také základ polky a další. Tanec vyučujeme spíše formou her.

     Začali jsme nejmenší svěřence učit i základní gymnastické dovednosti. Děti z přípravky už trénují kotouly, přeskoky na lavičkách, výskoky na trampolíně, zpevňují a nadále všestranně rozvíjí tanečně-gymnastické dovednosti. Cílem není z dětí „vyždímat“ ihned nejvyšší výkon, ale dát začátečníkům dobré základy. Nabízíme také perspektivu na mnoho let dopředu v prostředí, kde je jim dobře. Ve Twistu existují jak rekreační, tak mistrovské skupiny. Důležitější je, že máme jak věkovou, tak i výkonnostní návaznost. Od přípravky po seniorské kategorie. Jako malé dítko u nás začínala i dnešní spolutrenérka přípravky a malých párů a zároveň tanečnice mistrovské formace Lucie Mášová. Tančí od žákovských ktg. do současnosti, sbírá medaile i z MS, ME, procestovala s rokenrolem Evropu a tančila i v Rusku. Před lety si udělala licenci ČSTV (ČSAR) na trenérku III. třídy. Vedla už i (svoji) formaci na MS.

     Ale zpět k nejmenším členům. Když děti odrostou z přípravky, zařadíme je do rokenrolového oddílu, kde se věnují zejména tomuto tanci. Všichni malí adepti cca od sedmi let jsou zařazeni buď do párů, nebo do dětské dívčí formace. V současnosti máme tři dětské formace (do 10 let). Dívky z loňské přípravky trénují první choreografie ve skupině Minnies, zkušenější Berušky už mají za sebou první úspěšnou soutěž a nejzkušenější Babies sbírají už dokonce zlaté medaile!

      Noví zájemci o naši přípravku mohou nezávazně zkusit lekci každý pátek od 16.00 hodin v nové ZŠ u Lesa. Těší se na vás TŠ Twist Říčany!

www.tstwist.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena