TŠ Twist Říčany

30. 10. 2015

Twist od Prahy po Kazaň

„Dobrý den, tak jak jste dopadli v Praze?“ zeptali se nás bývalí tanečníci, kteří se sami nedostali na pražský Letenský pohár. „Ale ano, celkem dobře. 1, 2, 3, 4, 6, 8,“ zněla naše odpověď. Tato mezinárodní soutěž v rokenrolu, kde bylo zastoupeno hned sedm zemí Evropy, včetně několika mistrů světa, se letos konala v Praze začátkem října v hale Sparty na Letné. A jak že TŠ TWIST Říčany vlastně dopadla:

1. místo mezi akrobaty ktg. B získali novopečení „Sportovci Říčan 2015“ - pár David Kroulík – Michaela Hronská (viz foto)

2. místo pro říčanské barvy získal tým s názvem TORZO, a to v seniorské kategorii malých dívčích formací.

3. místo v juniorské dívčí kategorii získala formace Madonna, těsně následovaná další twistovou formací Royal, která obsadila 4. místo. Bramborové medaile v malých dívčích formacích junior putovaly do rukou skupiny Twisties.

Skvělé 6. místo vytančili nadějné děti v dětské párové kategorii Vojta Šimek – Anička Bláhová. Ti byli dokonce druzí nejlepší z ČR!

Mezi žáky se blýskli smolně až osmí žáci Petr Račko - Dorothea Zaalová. I oni se už těší na 15. ročník domácího Poháru starosty města Říčan 2015, který se konal 24. října v říčanské sportovní hale. Bohužel se nám do uzávěrky nepodařilo vměstnat výsledky soutěže, tak alespoň poděkujeme panu starostovi za podporu a připomeneme, že na soutěž byl použit grant města Říčany.

     Možná v době, kdy čtete tyto stránky, 42 osob z TŠ Twist Říčany pobývá na mistrovství světa a Evropy v ruské Kazani. Vyjednávání o letenkách, ubytování, transferech a koneckonců i stravě nebylo jednoduché. Ani sehnání víz do velké země není snadné. Ale i tak tanečníci z juniorské formace dívek Madonna, Royal a párové formace CZECH ONE předvedou, co se doma v Říčanech naučili. Jako státní reprezentace se budeme snažit neudělat ostudu ani městu, ani České republice! Tak nám na dálku alespoň držte palce! Více o pětidenním pobytu v Tatarstánu zase za měsíc.

Jiří a Zuzana Boháčkovi

www.tstwist.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena