TŠ Twist Říčany

29. 4. 2016

S láskou k tanci!

Srdcem se sice žádné soutěže nevyhrávají, ale bez emocí a totálního nasazení nemůžete vyhrávat ani kdybyste byli jinak lepší, tvrdí Rocky Balboa ve filmovém snímku o úspěšném boxerovi. A platí to i v tanci. Anebo zvláště v tanci! Sportovně- uměleckém odvětví, kde i zarputilost hraje velkou roli. V sobotu 16. 4. v městské hale bylo emocí a špičkového tance nadmíru. Jarní cena TŠ Twist Říčany, jejíž 14. ročník oddíl pořádal, byla povedená. Reprezentace Maďarska, Slovenska a ČR se „rvala“ o co nejlepší umístění a body do nominace na MS, ME v rokenrolu. V hale bylo plno jak na parketu - celkem takřka 500 účastníků - tak v hledišti. Nestačily ani přídavné tribuny kolem parketu. Říčanská atmosféra na soutěži, respektive moderace našeho trenéra Jiřího Boháčka, je pověstná svým profesionálním avšak vřelým přístupem a hlubokými znalosti. Aby ne, když tento sport spoluzakládal a reprezentoval naši zemi. A jako dlouholetý moderátor živého vysílání Radiožurnálu si s mikrofonem také poradí. Fakt, že do relativně malých Říčan cestují reprezentace i ze sousedních zemí mluví za všechno. Ale abychom se dostali k výsledkům:

Poháry za vítězství v kategorii dětí si v párech odnesli performeni Vojta Šimek s Aničkou Bláhovou, trenérkou je bývalá mistryně světa Sára Burešová.

Filip Borl a Valentina Hájková třetí byli , Matyáš Klubal a Amálka Titzová čtvrtí.

V dětské kategorii formací zvítězily také naše barvy. Zlaté medaile má formace Minnies se sestavou a lá bojovnice Xena, trenérkou je bývalá mistryně světa Karolína Benešová.

V ostatních kategoriích jsme tak přesvědčiví nebyli. Těší nás však i stříbro formace Madonna, čtvrté místo Queen a výkon Czech Ladies na své premiérové soutěži. Neztratili se ani další.

Závěrem velké poděkování rodičům a členům za spoluorganizaci akce (stěhování, výzdoba, občerstvení, úklid, …)! A partnerům akce: RTL Logistik, firmě Piskáček, Studiu Marwin, a samozřejmě městu Říčany.

Spokojení členové TŠ Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena