TŠ Twist Říčany

27. 10. 2016

TŠ TWIST JE VICEMISTR SVĚTA

     Dívčí formace do 15 let MADONNA navázala na tři tituly mistryň světa svých oddílových předchůdkyň a naprosto senzačním výkonem si s přehledem 8. října vybojovala stříbrné medaile na mistrovství světa juniorek v Praze mezi 27 nominovanými týmy.

     Madonna se stala morálním vítězem šampionátu, bojovala totiž nejen se soupeři, ale také s marodkou. Asi týden před mistrovstvím členka základní sestavy onemocněla mononukleózou a nemohla tančit, jiná dostala chřipku s teplotami, další vyřadilo přímo na soutěži zranění nataženého svalu. Tým kolem Madonny se však dokázal neuvěřitelně semknout a nakonec překonal hlavně psychický tlak domácího prostředí i tíhu zodpovědnosti.

     Dívky, jako jediné na soutěži, tancovaly už od ranních devíti hodin do desíti do večera. Prostorové zkoušky totiž měly všechny top týmy den předem, na nás zbylo místo až ráno, těsně před soutěží. Sice nás to fyzicky samozřejmě vysílilo,  nebyl dostatek času na přípravu na soutěž, ale nechtěli jsme si připustit žádné "bolístky". Od prvního kola, přes čtvrtfinále, kam se říčanské dívky dostaly přímým postupem, až po semifinále panovalo v týmu naprosté soustředění, očekávání a pokora. Už dostat se do finále totiž znamenalo v obrovské konkurenci dobrých ruských a maďarských týmů obrovský úspěch. Když se podařilo postoupit mezi šest nejlepších do finále, mnohé dívky se životním úspěchem rozklepaly. Úloha trenéra je na takových akcích i úlohou psychologa. Ve finále, kde se tančí jiná, delší choreografie, pak ale dívky znovu přidaly na důrazu i výrazu a vyjma malinkaté chybičky zatančily to, co je v TŠ Twist učíme! Při vyhlašování výsledků ve zcela zaplněné hale Královka s 2500 diváky a stovkami dalších účastníků, před televizními kamerami ČT, zpravodajstvím, v přímém přenosu TV Playo a Sport 5, jsme byli všichni blízko infarktu. Vyhlašovalo se odzadu. Ani šesté, ani páté ani čtvrté místo pro TŠ Twist Říčany, ...vyhlašování dospělo k medailím a nás stále nejmenovali! Když na obhájkyně titulu z Maďarska zbylo třetí místo, dvěma našim dívkám se doslova podlomila kolena a svalily se na parket! Druhé místo vykouzlilo na tvářích celého týmu slzy dojetí. Dodejme, že dva porotci dávali Madonnu dokonce na první místo, a to v sedmičlenné porotě nebyl žádný český zástupce, dokonce ani mezi funkcionáři soutěže. Titul letos vytančila formace z Ruska. Na našem úspěchu se podílel, jak už jsme napsali, celý tým. Nejen tanečnice, ale i někteří rodiče. I jim patří dík, stejně jako dalším členům TŠ Twist, kteří přišli podpořit své kamarádky do haly. S českou národní vlajkou, nebo třeba s doma nakreslenými transparenty! Poděkování i pro město Říčany, které nás podporuje v dotačním řízení.

     Velikánský úspěch znamenal ale také mnoho let tréninků, litry potu a odříkání, podpory z domova, atd. . V poslední době nám nepřálo ani městské rozdělení tělocvičen, a tak jsme od září nasadili víkendové tréninky. Sice to komplikuje všem rodinám život a kdoví, jak to půjde dál, ale zatím jsme na vrcholu. S Madonnou cestujeme ještě v listopadu na mistrovství Evropy do švýcarského Schaffhausenu. Doufáme, že se deficit řádných pravidelných tréninků neprojeví.

     CZECH LADIES - je naše další formace, ovšem ve starší kategorii od 14 let. 24.září ve švýcarském Winterthuru získaly holky skvělé 8. místo na MS dívčích formací senior. Po květnovém sedmém místě na světovém poháru v Belgii, je to další potvrzení , že se i v této kategorii držíme ve světové špičce. Holky si užily nejen světový šampionát, ale stihli jsme i prohlídku krásného nedalekého Luzernu.

     Vzhledem k tomu, že jsme od září nemohli kde natrénovat párovou juniorskou formaci CZECH ONE, která byla vloni v ruské Kazani druhá na mistrovství Evropy, zkoušíme další novinku - kategorii boogie-woogie. Jsme sice absolutní nováčci a snažíme se laickým způsobem, ale každý začátek je těžký. Rádi bychom zkusili i MS, ale o tom až v dalších číslech. DYNAMIT BOOGIE zatím jen tvrdě získává zkušenosti, ale kdo ví.

 

     POHÁR STAROSTY MĚSTA ŘÍČANY, letos už 16.ročník mezinárodní soutěže, pořádáme ve sportovní hale 22.října. Výsledky nemůžeme dodat, neboť se koná po uzávěrce vydání, ale už máme do Říčan potvrzenou reprezentaci ze Slovenska a Polska. Rádi uvádíme, že soutěž je pořádána nejen pod záštitou pana starosty Mgr. Kořena, ale i za dotační podpory města Říčany.

 

     V TŠ Twist se toho - mezi více než 200 mladistvými členy - děje daleko více, soutěžíme i na českých soutěžích. Ale díky rozsahu článku a velikosti oddílů nemůžeme uvádět více. Kdo však chce být členem "rodiny" Twistu, může získat informace na www.tstwist.cz, nebo facebooku.

Sportu zdar a rokenrolu zvlášť!

 

 

TŠ Twist Říčany

ts.twist@post.cz

 

Po uzávěrce: Na soutěži v Berouně 15.10. získaal TŠ Twist Říčany ze šesti kategorií ( páry dětské, dětské a juniorské formace - dívčí i párové)  4x zlaté, 2x stříbrné a 3x bronzové medaile. Soutěžila česká a slovenská rokenrolová špička.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena