TŠ Twist Říčany

1. 1. 2020

ROKENROL NÁS BAVÍ, TWIST JE TEN PRAVÝ

Tanec, rokenrol i akrobacie – to je náplň a činnost v TŠ Twist Říčany.  A ani v zimě nezahálíme.  Tedy stručně k událostem, které jsme zaznamenali do poslední uzávěrky listu. Je nás hodně, do článku se už nevejdou ani jména našich medailových formací a párů.

16. 11. získal rokenrol z TŠ TWIST: 4x  první místo, 2x druhé místo, 1x  třetí místo a 3x „bramborové“ čtvrté místo. Stalo se tak na mezinárodní soutěži v BB Areně v Praze Letňanech.

30. 11. se malá část TŠ Twist zúčastnila menší soutěže v Praze Jinonicích. Ani s menším zastoupením se naši zástupci neztratili: 1x první, 1x druhé a 2x třetí místo.

30. 11. večer jsme všichni soustředili na oblíbené (před)VÁNOČNÍ TWISTOVÁNÍ. V hale Na Fialce se konalo slavnostní setkání všech členů TŠ Twist a rodičů. V programu před zaplněným hledištěm zatančily děti od předškoláků po úřadující vicemistry světa. Akci jsme pořádali i za finanční podpory města Říčany.  A bylo se na co dívat! Celkem 18 (sic!) vlastních různých rokenrolových vystoupení. Naši členové zatančili přímo v hale, ale díky videoprojekci a nachystaným spotům, se mohli diváci podívat i na to, jak to vypadá na tréninku. Představili jsme i všechny trenéry, včetně videoukázek z jejich taneční kariery.

1. 12. vicemistr světa 2019 formace Madonna rozsvěcela slavnostně na náměstí v Říčanech Vánoční strom 2019. Této události si ceníme, je to pro nás velká pocta.

3. 12. jsme pro své členy a jejich rodiče uspořádali přednášku/seminář s odbornicí na zdravou a sportovní výživu. Odbornice zasvěceně a zajímavě hovořila o různých aspektech stravy. Po ukončení akce ji rodiče ani nechtěli propustit. V lednu plánujeme další semináře a opět jen pro členy TŠ Twist a jejich rodiče.

7. 12. se naše páry, semknuté v párové juniorské formaci TWISTER, zúčastnily Světového poháru v polské Zelené hoře. Věkem patřila naše formace k nejmladším. Kluci a holky z Twistu na skvělém výjezdu za světovou špičkou získali 12. místo.

Zbývá popřát hodně štěstí a zdraví všem našim příznivcům!

J. Boháček

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena