TŠ Twist Říčany

2. 5. 2020

Trénujeme on-line!

Velkou výhodou velkého oddílu je možnost v nastalé situaci trénovat z domova a přesto skupinově. Díky elektronice. Hlavně se můžeme hecovat a podporovat navzájem. Příkladů je mnoho, trénujeme ale nejen on-line. Vyhlásili jsme třeba soutěž, kdy desítky našich tanečníků posílaly na adresu vedoucích např. počet dřepů za minutu. A to aniž by děti věděly, kolik jich udělal někdo jiný.   Tedy musely se snažit na maximum, aby se v soutěži umístily. Takových výzev bylo více - provaz, kliky… kousek tance. Díky velikosti TŠ Twist byla i veliká nápaditost v mimosportovních soutěžních disciplínách. Snad každý si užil dobrou náladu při soutěži „Poznej, kdo to je“.  Maskovaní členové natočili jakoukoliv i nesportovní činnost a následně bylo nutné poznat, kdo to je. A leckde se zapojily i celé rodiny! Asi nejlepší byla scénka bílých kůzlátek s černou kočkou, hrajících na různé nástroje, kde hrálo a tančilo pět maskovaných členů nejmenované rodiny. Nápadité také byly dvě sestry, které si vymyslely vlastní tanec. Nápadů bylo mnoho a mnoho, k vidění jsou mnohá videa na facebooku TŠ Twist Říčany.

Samozřejmostí v TŠ Twist Říčany byla a stále je možnost rokenrol, tanec a fyzičku trénovat on-line s trenéry. Ale to má asi každý dobrý oddíl.

Mnoho z nás také využilo sociální sítě ke společným rozhovorům, kde jsme si skupinově poklábosili o všem možném. Ve skupinách si děti uvědomily, že situace je všude stejná – NUDA a KOPEC ÚKOLŮ ze školy (ti učitelé se někde fakt asi zbláznili!).  A také se děti musely před „videokonferencemi“ učesat a převléknout, což bylo, jak nám mnozí rodiče řekli, někdy složité.

Ukázalo se, že i když ne každý má zahradu nebo dostatek prostoru, přesto jsme přes počítače a telefony přeci jen trénovali. Jarní sezona se obejde bez soutěží, ale všichni se moc těšíme na to, až se potkáme v tělocvičně. Tak snad to bude co nejdříve!

                Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena