TŠ Twist Říčany

3. 10. 2020

Taneční restart se vydařil

S velkou pokorou jsme připravovali 18. ročník opožděné Jarní ceny TŠ Twist Říčany v akrobatickém rokenrolu. Kromě anti-kovidové přípravy přímo v místní hale jsme také spolupracovali s Hygienickou stanicí Středočeského kraje. Oddělili jsme stavebně sektor pro diváky. Do sektoru pro aktéry se všichni (tanečníci, funkcionáři, porotci) museli přihlásit dopředu. Počty a dokonce jména všech jsme museli znát předem, ale i tak se našel se jeden oddíl, který tuto povinnost nesplnil. Přímo na místě u vstupu odevzdávali všichni aktéři podepsaný formulář.

Organizačně a finančně náročných zabezpečení jsme měli více. Byla to zřejmě první akce s diváky od zimy v hale. A bylo skvělé se zase setkat s kamarády a známými, byť tanečně - sportovní forma nemohla být úplně dostatečná. A to přesto, že jsme v srpnu trénovali o 106. Důležitější než kdy jindy bylo nyní heslo Pierre de Coubertina: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“ Zúčastnily se skoro všechny české oddíly a také v hledišti bylo početné publikum. Psát o tom, že TŠ Twist zase získala nejvíce medailí, by v této situaci bylo vychloubáním. Vždyť nevíme, jak mohli trénovat naši soupeři.

Poděkování patří městu Říčany, které akci podpořilo finanční dotací. Nicméně je nutné říci, že by se akce nemohla uskutečnit, nebýt dobrovolných pomocníků, kteří se starali o občerstvení funkcionářů, o zajištění vstupu a prezence, o stavbu, bourání a úklid haly, atd. atd. Všem patří od mne VELKÉ PODĚKOVÁNÍ. Taneční škola Twist Říčany je neúspěšnější taneční oddíl na Říčansku napříč všemi tanečními směry - počty titulů a medailí z mistrovství světa a Evropy, počty reprezentačních startů hovoří za vše. Jsme zaměřeni a vysoce specializovaní na rokenrol a boogie-woogie. Noví zájemci mají ještě šanci zařadit se do některé z našich mnoha skupin, ale nejprve nám musí napsat na e-mail: ts.twist@post.cz . Posledních pár míst máme v pondělní i ve středeční přípravce pro děti od 4 let. Ale nutné je se domluvit předem. A ještě douška, bude-li příznivá epidemiologická situace: V sobotu 17. 10. 2020 pořádáme jubilejní 20. ročník Poháru starosty města Říčany.

Jiří Boháček, vedoucí TŠ Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena