TŠ Twist Říčany

1. 11. 2020

Korona korona …

V září jsme byli plni optimismu, že se virová epidemie zastavuje. Začali jsme hned v den začátku školního roku. Těšili jsme se! V září jsme měli různá soustředění i tréninky navíc a také několik vystoupení. Vystupovali jsme jedno odpoledne dokonce na třech různých místech.  Avšak hned od října musel všechen optimismus stranou.

TŠ Twist Říčany také uspořádala v září – za mimořádných opatření – opožděnou Jarní cenu. Avšak byla to zřejmě nejen první letošní celorepubliková soutěž v rokenrolu v ČR vůbec, ale zároveň i poslední. V říjnu měl proběhnout jubilejní 20. ročník Poháru starosty města Říčany, který jsme raději s narůstající korona krizí přesunuli o více než měsíc na 21. listopadu.  V době psaní článku sice soutěž chystáme, avšak s tím, že pořádání je značně nejisté.

A jak se činíme při opětovném uzavření sportovišť a zákazu shlukování? Každopádně se snažíme být s našimi svěřenci v kontaktu. Některé skupiny zkouší aktivity on-line prostřednictvím elektroniky, některé se rozdělí do (zatím) povolených šestičlenných skupin a hýbou se venku, jiní členové dostali rozpis, jak se udržovat doma. Každá skupina to má jinak. Tréninky on-line však nejsou brány jako plnohodnotné tréninky, ale je to navíc. Díky zkušenostem z jarních měsíců budeme nyní nahrazovat tréninky, až to situace dovolí, spíše na parketu, nebo aktivitou venku.  A jakkoliv je to „blbé“, nezbývá nyní než čekat. TAK VYDRŽME, STOJÍME SI ZA TO!

Jiří Boháček, vedoucí TŠ Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena