TŠ Twist Říčany

1. 1. 2021

2020 – Fujtajblový rok

V březnu 2020 mi telefonoval kolega z Bratislavy a v nadsázce tvrdil, že si vždy přál „Dva roky prázdnin“ jako v té knize. Nikdo jsme netušili a netušíme, jestli to fakt tak dlouho nepotrvá. No, snad ne! Nicméně to byl rok plný očekávání, či  spíše čekání na konec pandemie.

Přesto, máme-li bilancovat, událo se toho dost:

l Taneční škola Twist pořádala v září zcela unikátní a jedinečnou, tedy jedinou, soutěž v rokenrolu v roce 2020. Zase jsme holt museli být v něčem výjimeční, když to nebylo možné medailí z mistrovství světa. K tomu to unikátní zarouškované hlediště... Ale vážně, „trefili“ jsme se s Cenou TŠ Twist do termínu neuzavřených sportovišť, byť o fous. Akce proběhla s finanční podporou města Říčany.

l Mrzí nás ale, že jsme nemohli uskutečnit jubilejní 20.ročník Poháru starosty. Měli jsme něco poťouchlého nachystáno i na p. Kořena, ale přípravy vzaly za své, stejně jako jmenovka na dveřích starosty. Řešíme nyní, jestli za rok udělat 20. opožděný ročník, nebo rovnou 21. ročník. Nebo 20 let od první soutěže? (Pro dosud „osilvestrované“ připomínám, že první ročník byl v roce 2001).

l V zimě a v létě jsme vytvořili nové reprezentační choreografie a ušili vymazlené kostýmy. Děti z toho mezitím vyrostly, ach jo. Soutěžit jsme nemohli ani na MS či ME. Účastnit se on-line soutěží by znamenalo porušovat nařízení Vlády ČR.  A touto cestou se u nás v TŠ Twist Říčany nevydáváme. Dodržovali jsme všechna nařízení, i když jsme si mnohdy mysleli svoje.

l Na jaře jsme se udržovali on-line tréninky, na podzim už tolik ne. Zrušené tréninky se budeme snažit nahradit.

Nemohli jsme se ani sejít na oblíbeném Vánočním Twistování, přesto jsme spolu komunikovali. A já se naučil s elektronikou, l V prosinci jsme také natočili několik videí s vánoční tématikou. A taky si hráli. Bylo to v těch malých skupinkách milé. Máme skvělé členy, jsem na všechny pyšný!

 

Shrnutí?  Uplynulý rok 2020 byl vskutku mrzutý, ustrašený, otravný, ničemný…  Snad bude ten právě započatý usměvavější, příjemnější, a hlavně zdravotně nezávadnější.

Vydržíme, protože si za to stojíme!

Jiří Boháček

                Jiří Boháček, vedoucí TŠ Twist Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena